Digitize uw Business met Publicis Groupe en BNP Paribas Fortis

Crea / News

In een wereld die sneller dan ooit verandert, geeft BNP Paribas Fortis met een nieuwe mediacampagne een concrete invulling aan zijn ondersteuning van de ondernemingen en de ondernemers. De campagne, opnieuw van de hand van Publicis Groupe, promoot de begeleiding en de concrete oplossingen die de bank kan bieden bij de digitalisering van hun business.

De coronacrisis heeft niet alleen de particulieren, maar ook de handelaars, ondernemers en ondernemingen zwaar getroffen en heeft meer dan ooit aangetoond hoe belangrijk het voor hen is een digitale aanpak in hun bedrijfsmodel te integreren. Tijdens de opeenvolgende sluitingen van niet-essentiële handelszaken – noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen – is duidelijk geworden dat efficiënte tools cruciaal zijn om, zelfs zonder fysiek contact, te kunnen blijven zakendoen. Dat geldt niet alleen voor grote, maar ook voor de kleinere bedrijven en handelaars.

In dat kader lanceert BNP Paribas Fortis zijn nieuwe mediacampagne ‘Digitize my Business’. Die benadrukt wat de klanten van BNP Paribas Fortis mogen verwachten op het gebied van begeleiding en concrete digitale oplossingen. Vanaf midden december zet de campagne met behulp van klantengetuigenissen de volgende oplossingen in de kijker: Being visible (hoe je er via oplossingen zoals Google My Business voor zorgt dat je zichtbaar bent op internet en dat je klanten je weten te vinden), Being paid (hoe je ervoor zorgt dat je klanten je in alle veiligheid digitaal kunnen betalen, via mobiele terminals voor afhaaldiensten, online, of cashless in je fysieke verkooppunt); en Being coached (hoe je eraan begint om je business te digitaliseren en hoe je kunt weten of je op de goede weg bent, aan de hand van het Digital Maturity Assesment, een digitale-maturiteitstest waarmee de bank je via partners begeleiding op maat aanbiedt bij alle stappen in je digitalisering).

Naast het traditionele mediaplan, dat hoofdzakelijk online verloopt (sociale media en display), is deze campagne voor BNP Paribas Fortis een goede gelegenheid om zijn steun aan de lokale handel concreet vorm te geven, door de communicatie van www.leseshopsbelges.be te financieren, een website die de Belgische handelaars een online etalage biedt.

De nieuwe campagne ligt in het verlengde van de ‘Yes we are open’-campagne, die BNP Paribas Fortis in april van dit jaar lanceerde.

Credits
Client: BNP Paribas Fortis
Contacts: Stefanie Goovaerts, Inge Wertelaers, Ellen Vandenbempt, Ann Baggerman
Agency: Publicis Groupe Belgium
Creative Director: Laurence Van de Putte
Creation: Alain Janssens, Jean-Marc Wachsmann
Productie: Ingrid Deuss
Fotografe: Merel Hart
Retouches: Fred Dupont, Mieke Geenen
Strategy: Carl de Gussem, Lise Tran
Client Lead: Tom Verhoeven
Account Director: Allen Marchant
Account Executive: Chiara Rozenberg
Media: Havas Brussels