Dinner with the Queen: het mag een bijtje meer zijn!

Communication / News / Sustainability

Voor het derde jaar op rij brengt Dinner With The Queen een hommage aan de koninginnebij. Het pop-upconcept combineert daarbij een feeëriek diner tussen de wijn- en fruitranken met een streepje klimaatsensibilisering en heel wat milieubewuste partnerships. En dat een hele zomer lang.

Het kwakkelweer van de afgelopen maanden heeft de honingbij geen goed gedaan. We kampen in ons land met massale bijensterfte, en dat is slecht nieuws: de vlijtige bestuivertjes zijn onmisbaar binnen ons ecosysteem. Om die reden sloegen natuurliefhebber Gilles De Backer en topchef Lieven Lootens, gekend van restaurant ‘t Aards Paradijs, drie jaar geleden de handen in elkaar. Het resultaat: een pop-upconcept dat culinair genot koppelt aan bewustmaking en milieubewuste projecten.

Om deel te nemen aan dit culinair avontuur zak je af naar Purfruit, een biologische zelfpluktuin die verscholen ligt in de groene oase van de Leiestreek. De beleving start met een korte wandeling waarbij een plaatselijke boer en imker een woordje uitleg doen. Vervolgens mag iedereen aanschuiven aan tafel. Lootens kookt er een vijfgangenmenu waar de bloemetjes en de bijtjes de grootste inspiratiebron voor vormen. Om de zomerdorst te lessen is er eerst een ‘Save The Queen’-aperitiefje met honingbasis vervolgens de aangepaste wijnen. Meer een bierliefhebber? Brouwerij Van Steenberge, gekend voor onder meer hun sterrenbieren Fourchette en Gulden Draak, voorziet tevens een aangepast biermenu.

Mag het een bijtje meer zijn? 

Vorig jaar trokken maar liefst 900 gasten naar de Oeselgemse plukweide. Daarvan keerden er afgelopen zaterdag 150 terug om er hun beloofde bijenvriendelijk boompje op te halen. Dit jaar zien Lootens en De Backer de verandering liefst nog een stukje verder gaan dan eigen tuin: samen met partner Go Forest planten lieten ze vorige maand maar liefst 850 bijenvriendelijke bomen in Peru. Meer boompjes, meer bijtjes. Volgens Sarah Parent, CEO van Go Forest, staan die 850 bomen binnen hun eerste levensjaar al garant voor zo’n 34 ton CO²-compensatie. 

Inschrijven

Dinner with the Queen gaat door van 1 juli tot 31 augustus. Tickets kosten 150 euro per persoon (inclusief vijfgangenmenu en dranken à volontè) en zijn te bestellen via de website.  Op 20 juni tot 30 juni en van 1 tot 15 september staat de plukweide uitsluitend open voor bedrijven en privéfeesten op aanvraag. Die kunnen reserveren via productie@dinnerwiththequeen.be. Iedere dag wordt er een exclusieve overnachting voorzien voor 1 duo in een Tortiga luxe cabin met uitzicht op de pluk- en bloemenweides.