FamousGrey en VSV brengen affiches langs autosnelweg tot leven

Crea / News

FamousGrey en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde hebben een nieuwe campagne tegen overdreven snelheid gelanceerd. Overal langs Vlaamse snelwegen hangen grote affiches met een overstekende voetganger en de boodschap ‘Wie te snel rijdt, ziet hem niet’. Enkele dagen na de plaatsing van de affiches werd de proef op de som genomen: wie heeft de voetganger gezien? En vooral: wie heeft hem herkend?

De VSV kondigde begin dit jaar een langetermijnsamenwerking aan met FamousGrey voor hun communicatie in 2022. De snelheidscampagne is ondertussen al de derde sensibiliseringscampagne die FamousGrey voor de VSV maakt. Nadat FamousGrey en de VSV powernaps uit de taboesfeer haalden en de Vlaming aanmoedigden om de fietsreflex te maken, tacklen ze nu overdreven snelheid op de baan. Daarbij benadrukken ze dat wie te snel rijdt, heel wat externe factoren mist. Een levensgroot affiche met een -nochtans zeer bekende – voetganger langs de baan, bewijst dat.

In radiospots en filmpjes op sociale media kwam de affiche na enkele dagen tot leven. De overstekende voetganger draait zich naar de camera en spreekt de kijker toe. Niemand minder dan tv-gezicht Sieg De Doncker, bekend van onder andere Helden, Familie en De Verraders, is het gezicht van deze campagne. Wie echter niets doorhad, reed misschien te snel. Want wie te snel rijdt, ziet hem niet. En dat verklaart meteen het nut van de snelheidslimiet, want dat is ook de veiligheidslimiet.

VSV Snelheidscampagne-Online video from FamousGrey on Vimeo.

Daarnaast onthulde Sieg ook live op Q-Music dat hij het gezicht van de campagne is. Hij gaf in het radioprogramma uitgebreid toelichting bij de campagne en het belang van de snelheidslimiet.

De campagne loopt op affichage, radio en online video en werd geproduceerd door FamousGrey Productions ism fotograaf Niko Caignie.

Ook op social media spelen influencers een spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ met hun volgers, want wie te snel scrollt, ziet hen ook niet. Haast en spoed is zelden goed, en met hun post vragen ze dus even stil te staan bij de risico’s van te snel rijden.

CREDITS :

Client:

Vlaamse Stichting Verkeerskunde

 

Client contact:

Campaign: Nele Bollen, nele.bollen@vsv.be

PR: Werner De Dobbeleer, werner.dedobbeleer@vsv.be

 

Creative Agency: FamousGrey

Creative Directors: Peter Ampe, Laurie Lacourt

Creative team: Jonas Caluwé, Jan Schoofs, Johan Van Oeckel

Social copywriter: Sarah De Prez

DTP: Franco Scaramuzza

Strategic Planner: Sarah-Maria Luckx, Dominique Poncin

Performance Marketing: Jonas Sprengers

 

Production Agency: Famous Productions

Photographer / Director: Niko Caignie

Producer: Marie Libouton

Radio producer : Sara Degrave

Editor: Gilles Desplanque

 

Account Manager: Matthias Roose

Account Executive: Leen Van Lint

 

PR agency: Famous Relations

PR contact: Kathy Van Looy, Eva van Riet