Fanny Ruwet en Stéphan Salberter vinden het niet om te lachen

Communication / News

Met haar brutale maar altijd grappige en eerlijke sketches bekoort Fanny Ruwet, 26, haar publiek al zo’n drie jaar. Zetten we tegenover deze comedian: Stéphan Salberter, algemeen directeur van nieuwszender LN24 en L’école 19. Die is vooral bezig met het vormgeven van merken, maar voert ook tal van andere zinvolle projecten uit. Het duo leert elkaar kennen op onze vraag, en dat zorgde voor een spontaan heen-en-weer-gesprek.

Fanny Ruwet: Mijn jobomschrijving is toch iets gemakkelijker te begrijpen dan de jouwe. Een comedian is een comedian. Wat doe jij?

Stéphan Salberter: Ik begeleid projecten die zinvol zijn, gebruikmakend van mijn kennis, namelijk een mix van bedrijfstrategie, organisatie, branding en content. Dat doe ik vandaag voor LN24 en voor L’école 19. Ik zorg voor ondersteuning, zorg voor consistentie en ben de  tussenpersoon voor investeerders.

Fanny Ruwet: Wat versta je onder ‘zinvolle’ projecten?

Stéphan Salberter: Projecten die op termijn impact opleveren, die mensen minder dom maken,…

Fanny Ruwet: Je wil mensen dus minder dom maken. Mooie ambitie!

Stéphan Salberter: …of toch projecten die mensen helpen na te denken en zichzelf in vraag te stellen. Neem nu LN24! Er was nog geen doorlopend nieuwskanaal in België en LN24 is een nieuwe manier om toegang te krijgen tot informatie, om dingen tot op de bodem uit te zoeken. En met L’école 19 krijgen jongeren gratis toegang tot kwaliteitsonderwijs.

Fanny Ruwet: Hoe doe je het om, bij die vele projecten, steeds voorop te lopen?

Stéphan Salberter: Ik lees en ik bekijk veel dingen, continu, en ik omring me met jonge mensen. Soms heb ik het weleens bij het verkeerde eind, soms zeg ik weleens neen. Als het werk voor mij niet langer zinvol is, dan stop ik ermee. Ik hou ook niet van projecten die maar blijven duren… Ik hou van risico’s, van unieke dingen. En ik probeer consequent te handelen alsof het met mijn eigen geld is. Toch heb ik ook veel twijfels, want ik ben nooit voldaan. 

Fanny Ruwet: Heb je een specifiek doel? Iets wat je graag zou willen bereiken?

[...] Het volledige artikel leest u hier