Gezocht bij LUCA Schools of Arts: impact designers

4schools

LUCA Schools of Arts lanceert de masterclass 'Design for Impact', een masterclass rond impactvolle acties en ideeën. "Voor iedereen die de wereld en het leven mooier en harmonieuzer wil maken."

Wat, hoe, waar en wanneer?

Als wetenschapper, kunstenaar, sociaal werker, ontwerper of ondernemer combineer je jouw expertise met die van andere disciplines om een vonk te doen ontstaan. De masterclass wapent je met methodologieën die je anders leren denken en handelen zodat deze vonk een laaiend vuur kan worden. Een vuur dat je helpt socio-maatschappelijke problemen aan te pakken en op te lossen. 

Soft is het nieuwe hard

Je schaaft aan je soft skills. Je stelt jezelf in vraag. Creativiteit, samenwerking, kritisch denken en communicatie staan centraal in deze halftijdse opleiding.

Doen is het nieuwe leren

Je werkt intensief samen met het werkveld. Je woont inspirerende sessies bij en werkt in multidisciplinaire teams aan concrete cases. Een smeltkroes van designers, wetenschappers, kunstenaars, sociaal werkers die collectief hun talent omzetten in concrete acties.

Partners zijn de nieuwe mentors

Je maakt via impact experts kennis met methodologieën, van design thinking over social design tot planet-centered design. Je stelt je modulair traject samen en kiest de focus waar je wil in verdiepen: biodesign, social design, circulariteit, speculative design of een topic waar jij het verschil wil in maken.

Een betere ik maakt een betere wereld

Je zet inner development voorop, transformatieve skills voor duurzame ontwikkeling, om de broodnodige transitie naar een duurzame samenleving te helpen mee realiseren.

Een individueel engagement binnen een collectief gedragen verhaal

De masterclass Design for Impact brengt mensen met verschillende achtergronden samen om met het rijke scala aan ervaringen, kennis en goesting tot een complementariteit te komen en impact te maken.

Inschrijven voor volgend academiejaar kan nu. Intakegesprekken vinden plaats op 6 juli en 12 september. Bezoek de website voor meer informatie.