Happiness en Quick 'verkopen' hun geheim voor €27.755

Crea / Marketing / News

Voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van Quick is het recept voor de iconische Giant saus in handen van een fan. $31.140 of €27.755, dat is het bedrag dat de uiteindelijke winnaar bood tijdens een online veiling om dit unieke stukje Belgisch erfgoed mee naar huis te nemen en zo de allereerste eigenaar van het beroemde recept als NFT te worden. Quick zal dit volledige bedrag overmaken aan de vzw Digital for Youth, die dankzij deze veilingactie meer dan 270 refurbished laptops kan schenken aan jongeren in België, in hun strijd om de digitale kloof te dichten. Wie het recept van de Giant saus uiteindelijk als NFT in de wacht sleepte, is voorlopig nog niet gekend.

Een nieuwe exclusieve NFT-eigenaar

Om de festiviteiten rond zijn 50ste verjaardag in stijl af te sluiten, lanceerden Quick en Happiness een unieke actie. Gedurende 24 uur konden Quick-lovers deelnemen aan een veiling om het recept van de onnavolgbare Giant saus te bemachtigen. Het recept, dat werd ingesproken en vervolgens omgezet in een geluidsgolf (of soundwave), werd te koop aangeboden in de vorm van een Non Fungible Token (NFT). Deze innovatieve technologie kan worden beschouwd als een bewijs van digitale authenticiteit die de koper de exclusieve eigenaar van het digitale werk maakt. Het enige wat deelnemers moesten doen om dit goudhaantje in hun bezit te krijgen, was het hoogste bod in de crypto-munteenheid Ether uitbrengen op het online veilingplatform Foundation.

De actie was zonder meer een succes. De spanning was 24 uur lang te snijden, zeker toen het werk tijdens de laatste minuten nog enkele keren van eigenaar wisselde. De laatste bieder won uiteindelijk het werk voor 7,00 ETH, wat overeenstemt met het ongelofelijke bedrag van €27.755. Het blijft voorlopig een raadsel wie dit bedrag heeft neergeteld voor het recept van de Giant saus als NFT, alle verrichtingen op het veilingplatform verlopen immers anoniem. 

Voor het goede doel

Met dit initiatief maakt Quick meer dan één persoon gelukkig, want de volledige opbrengst gaat naar Digital for Youth. Deze Belgische organisatie streeft ernaar om, met de Koning Boudewijnstichting als partner, alle jongeren een veilige en gemakkelijke toegang tot ICT te geven, zowel via projecten op school als via specifieke organisaties. Quick schenkt bijzondere aandacht aan Digital for Youth en wil helpen de digitale kloof te dichten. Aangezien de vzw voor €100 een opgeknapte laptop gebruiksklaar kan maken, zal Digital For Youth, dankzij deze veilingactie, meer dan 270 laptops kunnen schenken aan jongeren die deze broodnodig hebben.

Kevin Derycke, CEO van Quick, is opgetogen: “We zijn heel blij met deze unieke verkoop. Het enthousiasme dat het teweegbracht en het uiteindelijke resultaat overtroffen ruimschoots onze verwachtingen. Doorheen de jaren is een echte mythe ontstaan rond het recept. Wij hebben ervoor gekozen die mythe te gebruiken om een goed doel te steunen dat ons nauw aan het hart ligt. We zijn blij dat we een mooie som kunnen schenken aan het project Digital for Youth.”

Credits

Agency: Happiness Brussels 
Client: Quick
Head of Marketing: Dirk Lammens 
Marketing Manager: Evelyn De Groeve
Brand Manager: Sarah Pockelé-Dilles 
Digital Marketeer: Sophie Verschueren 
Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson 
Creative Director: Katrien Bottez 
Creative Content Director: Jil Dockx 
Connectivity & Content Director: Wesley Roeland 
Account team: Barbara Devaux, Emmanuelle Hoet 
Strategists: Wesley Roeland, Birger Morris 
Creatives: Jil Dockx, Wesley Roeland 
Design: Dries Lauwers, Lisa Leloux, Matthias Vandenbosch 
Motion Design: Matthias Vandenbosch, Remke Faber 
(Technology: Thomas Colliers) 
Production: Dominique Turnbull, Arthur De Wachter 
Sound Production: Raygun 
DOP/Director: Frederic Goossens 
Copy NL: Britt De Valck, Jil Dockx 
Copy FR: Elmer Tazartez 
CRM: Stef Cuypers 
Development: Bliss Interactive 
PR agency: Whyte 
Special thanks: Kevin Derycke, CEO of Burger Brands Belgium, for his voice