Havas Creative en Boondoggle worden Boondoggle Havas, Hugues Rey en Stijn Cox worden CEO’s Havas België

News / People

Per 1 maart gaan Havas Creative Brussels en Boondoggle Leuven samen op in Boondoggle Havas. Het bureau wordt gevestigd in Leuven in de nieuwe kantoren van Boondoggle Agency en Boondoggle CX. Boondoggle Havas zal geleid worden door Stijn Cox, momenteel CEO van de beide Boondoggle-entiteiten.

Het samenbrengen van Havas Creative en Boondoggle Agency maakt een einde aan het naast elkaar bestaan van de 2 creatieve bureaus binnen Havas Group Belgium sinds Havas in 2012 startte met zijn investering in Boondoggle. In 2021 verwierf Havas de laatste aandelen van het Leuvense bureau, waardoor het vandaag mogelijk is geworden om de synergieën met Havas Creative en Media optimaal te laten renderen.

Hugues Rey en Stijn Cox worden de CEO’s van Havas België

Met de integratie van Boondoggle en Havas komt ook de Belgische Havas Group in een nieuwe fase van integratie. En dit vraagt ook een aangepast leiderschap. Stijn Cox en Hugues Rey zullen als CEO van Havas België de verantwoordelijkheden overnemen en delen van Christian de la Villehuchet, die zich volledig zal richten op zijn rol van Global Chief Integration Officer voor de Havas Group. De huidige Havas Creative CEO David Grünewald, die 2 jaar geleden bij Havas in dienst trad, zal zijn carrière voortzetten binnen Havas International. Hugues en Stijn zullen rapporteren aan Alberto Canteli, Havas Group CEO, CEE, Middle East and Asia. Alberto Canteli: "We hebben Boondoggle, dat Boondoggle Havas wordt, gekozen om samen met Havas Media Brussel de basis te vormen van onze groepsexpansie in België. Deze samenwerking is het startpunt van een aanbod dat is aangepast aan de evolutie van de markt en de behoeften van onze klanten waarvoor we naast interne ontwikkeling ook lokale overnames op korte en middellange termijn overwegen. De benoeming van Stijn en Hugues als leiders van Havas België bevestigt onze ambitie om de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze klanten te maximaliseren door een vlottere toegang tot ons hele aanbod. Bovendien is dit een ongeëvenaarde kans om onze talenten intern te laten roteren."

Stijn Cox: "Havas is van in het begin een zeer betrokken aandeelhouder, die steeds het unieke karakter van ons agentschap heeft gerespecteerd, de ondernemingszin is blijven aanmoedigen en is blijven investeren in onze mensen en onze kantoren om onze expansie zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik ben vereerd om de verantwoordelijkheid van de Havas Group, met Hugues, op te nemen. Bovendien krijgen we als Boondoggle Havas niet alleen toegang tot groepstroeven zoals de Meaningful Brands studies en de intelligence tools. We worden ook de natuurlijke eerste business partner van Havas Media in België en het Havas International Netwerk. Spannende tijden in het verschiet!"

Hugues Rey: "Deze concrete versterking van onze samenwerking is een direct antwoord op de talrijke en complexe uitdagingen waarmee onze klanten en alle adverteerders worden geconfronteerd: integratie van merkopbouw op lange termijn en prestaties op korte termijn, coherent denken over het hele gamma communicatiekanalen, het evenwicht vinden tussen sterke creatie en effectieve innovatie, en de noodzaak om de consument een geïntegreerde merk- en media-ervaring te bieden. Met behoud van de sterke identiteit en duidelijke missie van elke entiteit bieden wij een breder scala aan oplossingen met een grote flexibiliteit. Dit sterke partnership is essentieel om samen de day-to-day te beheren maar ook om met volle goesting te kunnen bouwen aan de toekomst van de groep."