IPM EN ROSSEL: “TIJD VOOR DIVERSIFICATIE”

Media / News

In de digitale jungle, waar hevige concurrentie heerst, transformeren de groepen IPM en Rossel zichzelf tot behendige kameleons. Hun diversificatiestrategie maakt hen tot meesters van het Franstalige Belgische medialandschap. Een blik op hun verschillende activiteiten. 

Iedere dag is anders in het mediawereldje. In Franstalig België hebben de groepen IPM en Rossel dat, met hun ijzersterke aanpassingsvermogen, goed begrepen. door hun aanpassingsvermogen. De leidende figuren achter deze bedrijven - Bernard Marchant voor Rossel, François le HodeySébastien Desclée en Denis Pierrard voor IPM - praten met ons over hun aanpak en diversificatie. Hoe ziet hun diversificatiestrategie eruit? Hoe zetten zij uitdagingen om in kansen, in een landschap waarin marktleiders zichzelf continu moeten heruitvinden?

Nooduitgang

Bij Rossel maakt diversificatie deel uit van een wereldwijde strategie, gericht op transformatie en verrijking van zijn traditionele media. “In tegenstelling tot bepaalde bedrijven, die bijvoorbeeld het organiseren van evenementen als belangrijke diversificatie-as zien, geeft Rossel er de voorkeur aan om zijn energie en middelen in de transformatie van zijn hoofdactiviteiten te steken,” duidt Bernard Marchant, algemeen directeur van de groep Rossel. Wat diversificatie betreft blijft Rossel trouw aan zijn eigen kernactiviteiten, maar het kan wel tactisch worden ingezet om het aanbod te verrijken. De overname van RTL is daar een voorbeeld van. Marchant benadrukt ook dat Rossel diversificatie niet ziet als een ‘achterpoortje’: “Mensen denken soms dat diversificatie een nooduitgang is voor een mediabedrijf, omdat ze geloven dat de kernactiviteiten niet langer winstgevend zijn. Dat is voor Rossel alleszins niet het geval, we hebben meer dan genoeg om handen.”

[...]

Lees het volledige artikel HIER of in PUB MAGAZINE