JBC lanceert eerste interactieve reclamespot

JBC_spott

Crea / News

JBC_spottVandaag lanceert JBC de eerste interactieve reclamespot in België in samenwerking met Appiness, de bedenker van de Spott-app. Met deze revolutionaire app kunnen kijkers alles wat ze in de JBC-reclamespot zien onmiddellijk via hun smartphone kopen. Tijdens deze reclamespot, ontwikkeld door marketingbureau These Days, laat JBC zien hoe ze elk gezinslid laten stralen door hun kledij.

“Onze nieuwe reclamespot is doorspekt met alles waar wij voor staan: JBC, daar straal je mee!” steekt kersverse chief marketing officer Karen Hellemans van wal. “Hoe we dat kunnen waarmaken? Door dicht bij onze klant te staan. In de eerste plaats in onze winkels, maar ook in onze communicatie en digitale ondersteuning. In deze snel veranderende digitale wereld heeft niet iedereen de tijd en de ruimte om op de gangbare tijdstippen te gaan winkelen. Wij zetten dan ook steevast in op nieuwe mogelijkheden, zoals geïnspireerd worden tijdens een JBC-filmpje en jouw favoriete kledingstukken onmiddellijk kunnen aankopen. De Spott-app maakt dat alles mogelijk.”

De Spott-app wil tv-programma’s, films en commercials omzetten in een interactief inspiratieplatform. Jonas De Cooman, co-CEO bij bedenker Appiness, licht toe: “We merkten dat het medialandschap enorm snel aan het veranderen is. Het zijn de ondernemers die snel schakelen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen die deze digitale transitie overwinnen. JBC is zo’n speler en sinds de opstart telt Spott al 48.000 gebruikers en werken we samen met grote mediaspelers zoals Medialaan en RTL.”

Hoe werkt het? Je downloadt de Spott-app op je smartphone via Apple iTunes of Google Play. De app is compatibel met elke reclamespot of elk tv-programma waarbij het icoontje van Spott tevoorschijn komt. Op basis van geluid herkent Spott naar welk programma of welke reclamespot je kijkt, zowel bij live als bij uitgesteld kijken. Bolletjes op het scherm van je smartphone duiden aan welke producten je kunt kopen of op je verlanglijst zetten. Simpel, toch?