UV-index hoger dan 3? JCDecaux stond paraat...

Media / News

“79% van onze ondervraagde volwassenen en 43% van de kinderen liep in 2021 een vorm van zonnebrand op. Bij het merendeel van hen gebeurde dit in ons eigen land en vaker tijdens een openluchtactiviteit dan bij het zonnen.” * staat te lezen op de website uvindex.be. Stichting tegen Kanker waarschuwde ons deze zomer voor de schadelijke effecten van de zon met een programmatic DOOH-campagne die alleen op de schermen van JCDecaux werd getoond wanneer de UV-index hoger was dan 3. Dit type activering is mogelijk dankzij programmatic DOOH, waarmee adverteerders hun advertenties in real time kunnen aanpassen en een campagne kunnen activeren op basis van bepaalde parameters, zoals het tijdstip van de dag of het weer bijvoorbeeld. 

Deze campagne was meer specifiek zichtbaar tussen 7 en 9 uur 's morgens en tussen 12 en 14 uur 's middags. Merk op dat vanaf een UV-index van 3 essentieel is om jezelf te beschermen tegen de zon. Stichting tegen Kanker herinnert ons aan de essentiële aanbevelingen om jezelf te beschermen tegen UV-stralen: blijf uit de zon, draag beschermende kleding en smeer regelmatig de onbedekte huid royaal in met zonnebrandcrème. De verschillende visuals illustreren deze belangrijkste beschermingsmaatregelen en beschrijven zomerse risico-activiteiten: tuinieren, barbecuen, picknicken, enz. De uitzendtijden van deze berichten benadrukken ook dat de UV-index hoog is wanneer de campagne zichtbaar is. Deze sensibiliseringscampagne werd in Brussel en Luik zowel op digitale schermen als op digitale billboards van 8m² geplaatst.

De campagne was het resultaat van de samenwerking tussen Stichting tegen Kanker, VIOOH, Displayce, Robert&Marien Media Agency en JCDecaux. Deze campagne was zichtbaar tot 17 juli.

 

* UV-monitor 2021, Ipsos in opdracht van Stichting Tegen Kanker (n = 1001)