Jongeren mogen eindelijk hun stem laten horen van VRT Creative

4schools / Crea / News

Ssssssst. Het is misschien wel het eerste wat je te horen krijgt als je geboren wordt. In het begin is het nog liefdevol, maar naarmate je opgroeit gaat die ‘Ssssst’ steeds strenger klinken. Tot op 9 juni. Dan mogen 500.000 jongeren, voor ‘t eerst, eindelijk hun stem gebruiken. Tijdens de verkiezingen, én in het verkiezingsprogramma Eerste Keus. Met die boodschap kondigt VRT Creative het nieuwe programma van VRT NWS aan.

In de tv-spot zien we hoe kinderen en jongeren steeds maar weer moeten zwijgen. In de wieg, aan het ontbijt of in de klas. Van ‘s morgens vroeg tot 's avonds laat. Altijd en overal. “Het gegeven is pijnlijk herkenbaar... Niet alleen voor jongeren maar ook voor ouders,” lacht Rebecca Van de Voorde. Gelukkig voor de jeugd moeten ze nu niet langer zwijgen. Tijdens deze verkiezingen gaat er voor het eerst in hun leven écht naar hen geluisterd worden. In Eerste Keus vertellen ze aan Tom Waes, Pieterjan Desmet en een aantal politici alvast waar zij van wakker liggen. Benieuwd? Kijk, en luister vooral, naar Eerste Keus, vanaf 26 mei op VRT 1, of via de app van VRT NWS en VRT MAX.  

De campagne loopt sinds 14 mei op tv, online en op radio. De spot werd intern geproduceerd en knap geregisseerd door Louis Vielle.

Credits:

Client: VRT

Brand: VRT NWS

VRT NWS team: Katrien Van Der Slycken

Marketing team: Naïké Van Hulle, Rebecca Van De Voorde, Elisabeth Roelandt

Agency: VRT Creative
CD: Lieven Van Overbeke
Creative team: Thomas Thysens, Olaf Meuleman

Account team: Taraneh Ataï Kachoui, Jana Malfroid, Justine Bastijns
Producer: Celine Van Cauwenberghe

Productie assistent: Charlotte Vens
Director: Louis Vielle
DOP: Charlie Severe

Assistant director: Sigrid Ameye
Editing: Thijs Hasselman

Grading: Baptise Colo
Sound Engineer video: Diego Wunsch
Sound Engineer radio: Evelien Dockx

Graphic design: Steven Vanslambrouck