KAM en Pretence Games beleven daguitstappen vanuit de woonkamer

4schools / Media / News

De Vlaamse Koepel van Attracties & Musea heeft een nieuwe, interactieve Riebedebie-Game gelanceerd, waarmee gezinnen een daguitstap kunnen beleven in de woonkamer. Zo leren ze al spelend bij en krijgen ze inspiratietips voor hun volgende daguitstap. De game, waarin acteur Jan Van Looveren de spelers op sleeptouw neemt, is een samenwerking tussen de sectororganisatie Koepel van Attracties & Musea (KAM) en start-up Pretence Games.

KAM vertegenwoordigt meer dan musea, water- en thema-attracties, natuur- en recreatiedomeinen, pret- en dierenparken, belevingscentra en erfgoedsites in Vlaanderen en Brussel. De koepel bundelt dat toeristische aanbod op het webplatform riebedebie.be en verzorgt communicatie en promotie voor de sector.

Voortaan gaat de organisatie nog een stap verder en wordt het aanbod ook via een game onder de aandacht gebracht. “Met de Riebedebie-game beleef je een daguitstap met je hele gezin in de woonkamer. Jan Van Looveren neemt de gamers in dit leuke spel mee op een rondreis door heel Vlaanderen. Aan de hand van zijn verhaal, gekoppeld aan vijf leuke opdrachten, ontdekken spelers het aanbod van bijna 1.000 attracties en musea in Vlaanderen en Brussel,” vertelt directeur Bart Vermeulen.

Voor de ontwikkeling van het spel werkte de Koepel van Attracties & Musea samen met Pretence Games, een start-up uit Rotselaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van games op maat voor bedrijven en lokale overheden. Zij werkten een concept uit met raadsels, codes en weetjes en met Jan Van Looveren als host, die de deelnemers op sleeptouw neemt.

Wie het spel speelt maakt bovendien elke week kans op gratis tickets voor de leukste daguitstappen. Op het einde van de zomer is er zelfs een grote winactie. Iedereen die het spel minstens een keer speelde maakt kans op een vip-pas om met twee personen de hele zomer lang ca. 300 attracties en musea uit het hele land gratis te ontdekken.