Kimsy Kerckhove

New kids in town

Als creatieve duizendpoot ben ik altijd gefascineerd geweest door kunst, fashion & design... Ik was er dan ook rotsvast van overtuigd dat ik later met een eigen kledinglijn of Mona Lisa op de proppen ging komen, maar al snel bleek niets minder waar.

Na het secondair onderwijs besloot ik om communicatie te gaan studeren. Persoonlijk een leerrijke en interessante ervaring. Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement aan Howest te Kortrijk heb ik namelijk alle facetten van communicatie voorgeschoteld gekregen. Van communicatiestrategieën uitschrijven, PR-campagnes opzetten tot bloggen en zelf vloggen. In mijn laatste jaar besloot ik stage te lopen bij het platform Designregio Kortrijk, waar ik het team versterkte als projectmanager. Mijn grote liefde en passie voor design kon ik uiteraard niet zomaar aan de kant schuiven. Daarom was de combinatie communicatie en design, een match made in heaven.

Projectmanagement had tijdens mijn stage mijn hartje iets sneller doen slaan, waardoor de focus al snel lag op gerelateerde jobs tijdens mijn zoektocht. Als accountexecutive ben ik gestart bij allround communicatie agency GBL Studio in Heule. Hier heb ik een stevige basis aan kennis & vaardigheden opgebouwd en mezelf als persoon maar ook op professioneel vlak beter leren kennen.

Maar na bijna twee jaar had ik nood aan een nieuwe uitdaging, eentje met méér actie. Ik besloot om mijn perspectief te verruimen en meer op zoek te gaan naar een job waar méér uitdaging centraal staat. Op Creative Skills botste ik op een zéér aanlokkelijke vacature, met veel nieuwsgierigheid en vol enthousiasme, heb ik uiteindelijk de sprong gewaagd.  

Eind december mocht ik op gesprek bij Camille Cieters managing producer van fotoproductiehuis CRUSH. Na een fijne babbel, ben ik gestart in januari 2023 als production assistant. Met een vliegende start werd ik meteen meegenomen in een reeks aan verschillende producties.

Een job die zéér veel variatie biedt, maar ook waar ik mijn liefde voor fashion, kunst & design kan combineren. Voor mij vallen nu pas echt alle puzzelstukjes in elkaar. Daarnaast krijg ik ook de unieke kans om met tal van getalenteerde fotograferen, art directors, make-up artiesten, stylisten… samen te werken. Ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig dat ik deel mag uitmaken van zo’n fijn, jong & dynamisch team. Niet te vergeten, ook de creatieve collabs met mijn collega’s van Wenneker.be & Volstok. Cheers op een mooi avontuur!