Knack en Mutant durven twijfelen over onze seksualiteit

Crea / News

 

Seksualiteit is altijd al een spannend onderwerp geweest, maar in tijden van ‘woke’ vliegen de vonken er pas echt vanaf. Wat vroeger vanzelfsprekend was, wordt tegenwoordig steeds meer in twijfel getrokken. En wie twijfel zegt, zegt toch nog altijd Knack. Daarom onderzocht het magazine de seksualiteit van de Belg anno 2023, en stelde Mutant in de bijbehorende campagne vragen die u doen twijfelen over uw eigen gedachten over seks.

We leven in een wereld waarin seks en seksualiteit steeds meer bespreekbaar worden, maar tegelijkertijd ook steeds meer polariseren. Seksuele voorkeur, gender en relatievormen die van de norm afwijken zorgen voor verhitte discussies in onze maatschappij. Een kant kiezen in dat debat lijkt bijna onvermijdelijk, maar dat doet Knack nu juist niet. Knack kiest alleen de kant van de twijfel. Want zeker in tijden van woke is het belangrijk om je eigen standpunten in vraag te blijven stellen en open te staan voor nieuwe inzichten. Aan beide kanten van het debat.

Daarom bedacht Mutant een campagne die lichtjes ongemakkelijke vragen opwerpt, en twijfel uitnodigt. Vragen als: “Mag ik nog ongemakkelijk worden bij de gedachte aan seks met iemand van hetzelfde geslacht, of maakt dat mij homofoob?” werden gesteld via print, radio en social media.

Daarnaast ontwikkelde Mutant een online test om te zien of ons denken over seks verandert als we de tijd nemen om te twijfelen. Gebruikers krijgen eerst 12 vragen die ze binnen de zes seconden, en dus puur op intuïtie, moeten beantwoorden. In de tweede ronde krijgen ze exact dezelfde vragen opnieuw, maar dan met alle tijd om te twijfelen en van gedachten te veranderen.

Benieuwd wat de impact is van twijfel op uw denken over seks? Doe dan hier de test: knack.be/wokeseks.