Lieven Scheire en Lucas De Man hosten Belgische SingularityU

Communication / News / People

SingularityUOp 23 en 24 september 2019 komt Singularity University voor het eerst naar België. Tijdens de summit ‘Exponential Europe’ komen internationale experts van over de hele wereld samen om aan de kaak te stellen hoe Europa zal omgaan met de wereldwijd versnellende dynamiek van technologie. Onder meer de bedenker van virtual reality, een specialist in menselijk uitsterven, een cyborg en een blockchain-expert delen er hun perspectief. Lieven Scheire en Lucas De Man zullen deze knappe koppen samenbrengen en verwelkomen.

SingularityU Lieven Scheire

Lieven Scheire


“Ik kende het concept van de SingularityU en ik ben enkele maanden terug zelf eens een kijkje gaan nemen bij een SingularityU Benelux Executive Program in Nederland. Ik ben enorm benieuwd naar wat de summit kan betekenen als ontmoetingsplaats en kruisbestuiving voor de ideeën van deze tijd, en onze blik op de toekomst,” geeft Lieven Scheire aan. “In de wetenschap en de technologie zijn sinds enkele jaren de ‘Grote Ideeën’ terug in zwang. Er wordt luidop gedacht en soms zelfs al gepland over futuristische zaken als levensduurverlenging, mensen op Mars, brain computer interfaces, functionele humanoïde robots… Het is zeer inspirerend om de mensen die hier enorm professioneel mee bezig zijn te horen spreken over wat er nu wel en niet mogelijk is, of zal zijn, en wat we daar als samenleving precies mee willen doen.”
Wie wil hij zelf graag aan het werk zien? “Jaya Baloo heb ik al eerder zien spreken en dat is een ware belevenis. Niet alleen staat ze met veel energie en erg bevlogen op het podium, je luistert ook naar iemand die als CISO midden in de strijd van de internet security staat, en een verhelderend overzicht van wat er allemaal gaande is onder de motorkap van onze datastromen.”
SingularityU Lucas De Man

Lucas De Man


Lucas De Man is creator, conceptontwikkelaar, presentator, theatermaker, regisseur, oprichter en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden“Op een congres geraakte ik ooit aan de praat met een founder van Singularity University, die vertelde me over de volgende stappen die wij als mensheid moeten nemen in functie van technologie. Dat gesprek is me altijd bijgebleven. Nog voordat ik hoorde dat Singularity University eindelijk ook naar ons land komt, klopte Diederick Croese van SingularityU Benelux bij mij aan of ik host wilde zijn op de Exponential Europe summit. Ze lijken mij en de anderen altijd een stapje voor te zijn. Het fijne aan SingularityU vind ik de diverse maatschappelijke thema’s die het aanraakt: van finance over politiek tot entrepreneurship en pure technologie.”