{making-of van de week} België pronkt met design op Bocuse d’Or

Crea / Design / Making-of / News

campagnebeeld ©heren loebas
Met veel trots blikt Heren Loebas terug op de finale van Bocuse d’Or, het wereldkampioenschap van de internationale gastronomie, waar België een mooie 8ste plaats wist te veroveren. Maar liefst 24 landen van over heel de wereld mochten aantreden in de finale. Ons land werd vertegenwoordigd door chef Lode De Roover, commis Piet Vande Casteele, gecoacht door Jo Nelissen en Ferdy Debecker. Heren Loebas mocht er eveneens ons land vertegenwoordigen. Niet op vlak van gastronomie - of men er een ei kan bakken is nog niet bewezen - wel met behulp van design. Onderaan vindt u een making-of filmpje, eerst wat uitleg.Bocuse d'or - © Pieter D'HoopBocuse d'or - © Pieter D'Hoop
De finale vond plaats in Lyon en bestond uit verschillende onderdelen. Zo werd het hoofdgerecht, het prestigestuk van de menu, gepresenteerd op een uniek plateau door Heren Loebas op maat ontworpen. Ook de bijpassende menukaart en de volledige communicatiecampagne waren creaties van Heren Loebas. Heren Loebas vond inspiratie bij het vakmanschap en de rijkdom van Vlaamse Meesters. Bocuse d'or - © Pieter D'HoopBocuse d'or - © Pieter D'Hoop
Van de rijkelijk gevulde stillevens, tot de molensteenkraag in de portretten die de adel in de middeleeuwen droegen en de details van de craquelé van de vernis uit schilderijen. Deze details zijn terug te vinden doorheen verschillende producten die werden uitgewerkt. Allemaal samen vormen ze één geheel en een mooie knipoog naar de meesters van weleer.Bocuse d'or - © Pieter D'HoopBocuse d'or - © Pieter D'Hoop
De plateau, ontworpen in samenwerking met productdesigner Tomas Aelterman, is een moderne interpretatie van de molensteenkraag en bestaat uit niet minder dan 42 witte en 100 gouden aluminium ribben, hoogwaardig afgewerkt met corian. Uit de witte corian werd een uiterst precies craquelé-patroon gelazerd dat eveneens terug te vinden is in de houder voor de roulade alsook in de krokantjes van de gerechten. De plateau heeft een diameter van 90 centimeter en biedt bovendien plaats voor maar liefst meer dan 60 gerechten. De menukaart is eveneens een knap staaltje vakmanschap. Op de voorzijde staat de plateau gestileerd afgebeeld, in een combinatie van gouden foliedruk en blinddruk. Hierdoor zit de uitstraling van de menukaart op dezelfde golflengte van de plateau. Bocuse d'or - © Pieter D'HoopBocuse d'or - © Pieter D'Hoop
“België staat in het buitenland bekend als een eigenwijs en creatief land, deze naam moesten we eer aandoen en dat deden we zowel gastronomisch als op vlak van design. Dit vraagt best wat lef om je zo te tonen binnen deze traditionele wedstrijd," aldus Stijn D’Hondt, creatief directeur van Heren Loebas.