Marnix Van Buyten van Mediahuis naar mediabureau S1

News / People

Het Antwerpse digitale advertentie- en technologieagentschap S1 werft Marnix Van Buyten aan als sales manager België. “Marnix brengt de ervaring van een groot huis én van kleinere bureaus mee. We zijn ervan overtuigd dat hij merken kan overbrengen dat ze een futureproof digitale advertentiestrategie nodig hebben, zoals wij die vanuit onze brede visie ontwikkelen”,  zegt Jim Kramp, managing director S1.

S1 - het vroegere MediaDonuts - werkte de laatste maanden niet alleen aan een nieuwe naam, maar ook aan een nieuwe positionering. De digitale advertentiewereld is voortdurend in verandering. De privacywetgeving wordt voortdurend verstrengd, de third-party cookies sterven uit. “We moeten dus voor onze merken strategieën bedenken waardoor we op andere manieren uitzoeken waar hun potentiële klanten zich bevinden. Dat doen we bijvoorbeeld ook door Share of Search, een methode die het online zoekgedrag van consumenten analyseert”, zegt Kramp. “Wij maken als bureau het verschil met die brede en flexibele visie op digitale advertenties, met geavanceerde adtech-oplossingen. Marnix komt naar S1 om merken mee te nemen in dat verhaal.”

Marnix Van Buyten

Marnix Van Buyten (36) startte zijn carrière als art director bij enkele communicatiebureaus, waaronder Kunstmaan. Daarna maakte hij de overstap naar Mediahuis, waar hij als key accountmanager merken als Telenet, Engie Electrabel, Eneco, KPMG, Jumbo, Unibet, Kruidvat en Coolblue onder zijn hoede had. Hij start bij S1 in uiterst boeiende tijden: “Adverteerders zijn door de pandemie gedwongen versneld te digitaliseren. Maar tools en technologie zijn niet de essentie, wel wat je ermee bereikt. Die mindset voelde ik al van bij de eerste gesprekken met S1, in combinatie met een kritische ingesteldheid om alles in vraag te stellen en resultaten permanent de optimaliseren. Daar geloof ik absoluut in."

Inzetten op lokale groei

S1 stootte recent zijn activiteiten op de Aziatische markt af, om te focussen op lokale groei. Begin 2021 trok het bureau daarom ook ex-Panos-marketeer Ab Polspoel aan als strategy & business development lead.

Niet alleen het team groeit. Ook de tools waarmee S1 de advertisingmarkt beheert en bestudeert, breiden uit. S1 sloot een (voor de Benelux exclusieve) samenwerking met My Telescope af, een Zweedse pionier in Share of Search-technologie.