Medialaan geeft kadetten een eigen zender

Kadet

Media / News

Kadet
Op vrijdagnamiddag 18 december start Medialaan met een nieuwe kinderzender: Kadet. Daarop zullen voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie, die zich vooral richt op 8- tot 12-jarigen. Ook VtmKzoom, de andere kinderzender van Medialaan die zich richt op kinderen tussen 4 en 9 jaar, blijft bestaan. Kadet vervangt zoals eerder bericht JIM TV.
Voor Kadet werd een contentdeal gesloten met Disney, wat betekent dat er heel wat nieuwe Disneyreeksen voor kinderen geprogrammeerd zullen worden, zoals de animatiereeksen Star Wars en Ultimate Spiderman en de live-actionreeksen Zeke and Luther en Crash & Bernstein. "We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney," vertelt Ricus Jansegers, programmadirecteur bij Medialaan. "Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij Kadet vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen." Daan Van Leeuwen wordt binnen Medialaan hoofd kids en zal zowel Kadet als VtmKzoom verder uitbouwen in de toekomst. Hij was in het verleden onder andere programmadirecteur van de Disney-kanalen in de Benelux, Jetix Nederland en Fox Kids Nederland.
Wie wil kan de nieuwe kinderzender vanaf vrijdag 18 december om 16u ontdekken via kanaal 30 (Telenet) en kanaal 161 (Proximus). Kadet neemt hiervoor het signaal in van JIM, de jongerenzender die voor de laatste keer zal uitzenden op woensdag 16 december 2015 tot middernacht.