Mediamerken in het hart van de consument

Marketing / News

Donald Muyle in die in de nieuwste reclamespot van Dovy Keukens in een ‘Blind Gekocht’-keuken staat, de flesjes Ritchie op de jurytafel van ‘The Masked Singer’… Toeval is het niet, onbedacht al evenmin. Adverteerders gaan steeds vaker op zoek naar creatieve manieren om hun merk te linken aan interessante videocontent. En gelukkig voor onze mediabedrijven heeft de kijker daar niets op tegen. En het belang van life experiences neemt daarbij ook toe.

‘Blind Gekocht’, ‘Huis Gemaakt’, ‘The Masked Singer’, ‘De Mol’… het zijn maar enkele van de kijkcijferkanonnen die televisiekijkend Vlaanderen op wekelijkse basis in de ban houden. We consumeren met z’n allen meer videocontent dan ooit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat adverteerders de laatste jaren meer zoek zijn naar creatieve sponsordeals. “Sterke programmaformats met een trouw publiek en nieuwe, originele formats met een duidelijk afgelijnde doelgroep zijn interessant voor adverteerders om zich aan te linken,” vertelt Els Vercauteren, creative concepts director bij Ads & Data. “Trouwe kijkers houden van hun favoriete programma’s, dat maakt dat een adverteerder hier mee de vruchten van kan plukken. Bovendien kan je met een beperkt budget binnendringen in de leefwereld van de kijker en stelt het je als merk in staat om een soort vertrouwen te winnen,” zegt Vercauteren. Tijl Sacré, director Integrate bij DPG Media Advertising, ziet daar een paar redenen voor, want ook aan de Medialaan merkten ze die stijgende vraag naar creatieve partnerships. “Enerzijds zien we dat de live kijkdichtheid dalend is, maar dat het kijkersaantal in zijn totaliteit wel stabiel blijft en zelfs groeit. Mensen blijven kijken naar videoformats, alleen gaan ze nu zelf bepalen wanneer dat is. Dat het maakt het voor een adverteerder tegenwoordig dus interessanter om ‘in’ het programma te zitten. Daarnaast zijn adverteerders over het algemeen op zoek naar sterke mediamerken om zich aan te verbinden. Want mediamerken staan in het hart van de samenleving, dus ook bij de consument.”

Campagne-idee versterkt

Wanneer adverteerders kiezen voor sponsoring van een programma, is dat meestal een aanvulling op een globale mediastrategie. “Wanneer ze ‘all the way’ willen gaan en echt een partnership willen uitbouwen, gaan we breder dan enkel en alleen sponsoring,” aldus Els Vercauteren. “We proberen samen met hen, en met het reclamebureau en mediabureau, te kijken hoe we een zo compleet mogelijk verhaal kunnen uitwerken. Wat we vandaag realiseren rond De Mol met onze partner Duvel is daar een geweldig voorbeeld van.”

(...) LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN PUB MAGAZINE