Mortierbrigade en Brussel Mobiliteit spelen met je voeten

Crea / News

In een video die alle stijlcodes volgt van een productlancering van een Californische start-up, lanceren Mortierbrigade en Brussel Mobiliteit Je Voeten©, een "innoverende mobiliteitsoplossing ontworpen voor korte afstanden in de stad".

De voorbije jaren zijn voeten aan de kant geschoven ten voordele van andere mobiliteitsoplossingen. Nochtans blijft stappen voor korte afstanden het meest efficiënt. Bovendien is 60 % van de verplaatsingen in Brussel korter dan 5 km. Die boodschap wil Brussel Mobiliteit overbrengen door voetgangers centraal te plaatsen in zijn mobiliteitsstrategie. Elke Van den Brandt, Brussels Minister van Mobiliteit: "We zijn allemaal voetgangers! 37 % van de verplaatsingen binnen Brussel worden te voet afgelegd, wat van stappen de belangrijkste mobiliteitsvorm in Brussel maakt. Stappen is goed voor de gezondheid, voor de gezelligheid in de stad en voor het milieu. Logisch dus dat voetgangers centraal staan in de visie van Good Move, ons Regionaal Mobiliteitsplan.”

De lanceringsvideo toont duidelijk aan dat deze technologie uit het verleden ook voor de toekomst heel wat troeven in petto heeft. 'Je Voeten©' zijn gratis, lokaal geproduceerd, 100 % natuurlijk, 24u/24 beschikbaar en overal oplaadbaar. De campagne wordt uitgewerkt in affichage, met 4 posters die de verschillende voordelen van dit innoverende product aantonen. Aan bankjes in de stad, vertellen markeringen op de grond dat je op een laadpunt voor 'Je Voeten©' zit. Ook het sociale luik wordt ingezet. Bovenop de lanceringsvideo die beschikbaar is in verschillende formaten, is er een schoendoos verzonden naar verschillende influencers die het gewoon zijn om nieuwe producten te testen. In de box zit een paar kousen om 'Je Voeten©' uit te proberen. De eerste producttesten zijn nu al zichtbaar op TikTok en Instagram.

Credits

Client: Bruxelles Mobilité/Brussel Mobiliteit
Client contacts: Christine Heine, Charline Barette, Pedro Dos Santos

Agency: mortierbrigade
CEO: Jens Mortier
Executive Creative Director: Joost Berends Brand Design Director: Philippe De Ceuster

Creatives: Frédéric Zouag & Nicolas Gaspart

Strategy: Philippe Gerin
Producer: Tuyen Pham & Hanne Polé Social Media Manager: Louis Vielle

Design: Patrick Downie
Cross Media Designer/DTP: Cédric Van den Plas

Production Company: Fledge
Executive Producer: Roeland Jeangout & Diederik Jeangout Line Producer: Francis Bosschem
DOP: Maxime Desmet
Regisseur: Sidney Van Wichelen
Montage: Ward Geerts
Soundstudio: Sonhouse

Photography: Daniil Lavroski PR & activation: VO agency