My Impact Tool streeft naar een positieve impact

Marketing / News

{PARTNER CONTENT}

My Impact Tool  meet en verbetert de milieu- en maatschappelijke impact van al uw evenementen en communicatiecampagnes. 

Een tool ontwikkeld door de VO Group 

De Brusselse communicatiegroep VO is ervan overtuigd dat iedereen in onze maatschappij verantwoordelijk is om zijn eigen duurzaamheid te verbeteren. Daarom ging het drie jaar geleden de uitdaging aan om een instrument te ontwikkelen dat de impact van onze activiteiten kan meten. Zo werd My Impact Tool geboren, met de hulp van verschillende experts in gebieden als biodiversiteit, circulaire economie, CO2-uitstoot, bijdrage aan duurzame ontwikkelingsdoelen, digitale voetafdruk en inclusiviteit. 

Meer dan alleen een rapportagetool 

My Impact Tool kan zonder voorafgaande training worden gebruikt. Het rapport identificeert alle gebieden waarin nood is aan verbetering. Daarnaast stimuleert de tool de ontwikkeling van kennis over duurzame praktijken, waardoor het ook fungeert als opleidingsinstrument voor iedereen die het gebruikt. Tot slot voldoet het aan de steeds strengere eisen op het gebied van milieurapportage.

Wie kan My Impact Tool gebruiken?

Elk bedrijf dat evenementen organiseert of communicatiecampagnes produceert, kan de tool inschakelen. Het gebruik is dus niet beperkt tot bureaus. My Impact Tool is gedurende heel 2023 getest door bedrijven buiten VO. Dat gebeurde om ervoor te zorgen dat alle sectoren iets aan de tool hebben, in welk land ze zich ook bevinden.

Zo heeft de bekende organisator van TEDxBRUSSELS "talks" de impact van zijn evenementen gemeten met My Impact Tool. En het instrument verspreidt zich binnen het TED-netwerk, met name in India en Ecuador.

Als lid van het Europese netwerk 27Names heeft VO interesse gewekt in zijn instrument bij andere ledenbureaus uit Finland, Nederland, Luxemburg, Roemenië en Portugal. Wat België betreft, heeft Johan Vandepoel, CEO van de ACC Belgium, zijn wens geuit om het instrument nationaal te promoten bij alle evenementenbureaus via het Commtozero-programma.

Tot slot is de sportclub Union Sint-Gillis van tester overgestapt naar klant. De ploeg meet nu de impact van zijn wedstrijden met het instrument.

Een nieuwe release met feedback van alle gebruikers zal officieel beschikbaar zijn voor het grote publiek vanaf januari 2024. Meer informatie vind je op www.myimpacttool.com.