Nespresso steunt YouthStart-project met influencer marketing

4schools / Marketing / News

Ter ondersteuning van het opleidingsprogramma YouthStart, een organisatie die werkloze jongeren met een laag opleidingsniveau in België helpt, werkt Nespresso samen met de inspirerende kunstenaar en content creator Dominique Schmitz. Hij deelde zijn atypisch carrièrepad met de jonge YouthStarters tijdens de diploma-uitreiking ter afsluiting van de YouthStart-training die plaatsvond op 29 november en voor het tweede jaar werd gehouden in de Nespresso-kantoren. Het doel van deze samenwerking is om YouthStart meer bekendheid te geven bij jongeren die moeite hebben om op de arbeidsmarkt te starten.

Het is geen geheim dat influencer marketing de afgelopen jaren een spectaculaire opmars kende en voor veel bedrijven een essentiële pijler van hun marketingstrategie is geworden. Bij deze aanpak werken merken samen met invloedrijke content creators om producten of diensten op een authentieke en aantrekkelijke manier te promoten. Hoewel Nespresso zich, zoals veel merken, om commerciële redenen associeert met sommige van deze profielen, ziet het bedrijf het ook als een unieke kans om projecten waarin het gelooft te ondersteunen.

Om YouthStart te steunen heeft Nespresso de krachten gebundeld met Dominique Schmitz, een Belgische kunstenaar en content creator. De vereniging biedt een 8-daagse opleiding rond ondernemerschap, gericht voor jonge NEET's ("Not in Employment, Education or Training"). Het programma is erop gericht om jongeren zelfvertrouwen te geven om hun talenten te ontdekken met de juiste tools en om hun toekomst in eigen handen te nemen en hun professionele dromen te verwezenlijken. Daarnaast wordt er gewerkt aan vaardigheden die moeten helpen om hen te reactiveren op de arbeidsmarkt.

De diploma-uitreiking waarmee de YouthStart-training traditioneel afgesloten wordt, vond plaats op 29 november in de Nespresso-kantoren, in aanwezigheid van Oliver Perquy, CEO van Nespresso Belux, en Dominique Schmitz, die zijn ervaring kwam delen. Schmitz is voor Nespresso een inspirerend profiel met een persoonlijk levensverhaal dat jongeren kan aanspreken en motiveren. “Hij is veel meer dan een content creator, hij is een multi-getalenteerde artiest wiens carrière een weerspiegeling is van de zoektocht naar zijn persoonlijk levenspad,” klinkt het bij Nespresso. “Schmitz jongleert moeiteloos tussen zijn verschillende passies, of het nu dans, grafisch ontwerp, fotografie of video is, en heeft een solide netwerk opgebouwd binnen verschillende gemeenschappen. Vandaag de dag heeft hij van zijn passies zijn beroep gemaakt, wat aantoont dat de weg naar succes soms uitdagend kan zijn, maar als je in je doelen gelooft je dromen kan waarmaken.”

Nespresso wil via de samenwerking met Dominique Schmitz de impact van YouthStart uitbreiden en meer jongeren bereiken die op zoek zijn naar nieuwe kansen.