New Kid in Town: Nena De Dauw

New kids in town

"Taal en menswetenschappen hebben me altijd geboeid. Dus wou ik psycholoog worden. Of journalist. Ik koos voor het laatste, maar merkte al snel dat marketing me meer voldoening, jobzekerheid en groeimogelijkheden zou geven. Na de master communicatiewetenschappen volgde ik een postgraduaat digitale marketing, want ik besefte: digital is here to stay. 

Al doende leren, vind ik leuker. Dat ontdekte ik tijdens mijn stages en tijdens een Erasmusjaar in Zweden. Daar discussieerden we in groepjes over de impact van communicatie en social media op mensen. Die coachende aanpak is zoveel efficiënter dan boeken uit het hoofd leren.  

Meteen na mijn studies kon ik bij iO beginnen, als junior digital manager. Een schot in de roos, want coördineren zit me in het bloed. Een weekendje weg plannen of een complex project orkestreren? Bring it on! Misschien stamt dat nog van toen ik als jonge badmintonspeler op de sportschool zat, waar discipline en structuur ons dagschema bepaalden.  

Nu ben ik al een paar jaar team lead van het socialmediacontent-team. Leiden ligt me. Of liever: werken met mensen, hen coachen en zien groeien. Ja, psychologie blijft toch mijn dada. Natuurlijk zijn er mindere momenten: iemand slecht nieuws brengen is niet leuk. Ik probeer dit op een menselijke manier te doen waarbij we beiden van het gesprek leren.  

Eigenlijk is mijn functie een kruising tussen coach en manager van digitale communicatieprojecten. In allebei die rollen mag ik met mensen werken. En daarbovenop mag ik ook de laatste TikTok-trends opvolgen... Meer moet dat niet zijn."

Nena De Dauw, Team lead social content - iO