Next Potentials: een groeihub voor young potentials

4schools / Communication / News

Een plek waar young potentials met elkaar connecteren, groeien als professional én in contact komen met mentoren. Dat is waar de nieuwe community Next Potentials vol voor gaat. “Next Potentials is meer dan een community. Je zou het kunnen zien als een groeihub voor persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en modern netwerken,” aldus bezieler Reno De Roeck.

Jonge professionals, tussen 21 en 35 jaar, kunnen voortaan terecht bij Next Potentials. Die community wil jonge professionals in eerste instantie in contact brengen met gelijkgestemden uit verschillende bedrijven om van elkaar te leren. “Ambitieuze jonge professionals willen zich omringen met andere young potentials. Dat werkt aanstekelijk. Daarnaast is het ook een waardevol klankbord,” voegt Reno De Roeck toe. “Voor jonge professionals is persoonlijke ontwikkeling niet alleen een middel om vooruitgang te boeken in hun carrière maar ook om zichzelf te ontplooien.” 

Zaken als carrière, impact en duurzame relaties zijn voor deze doelgroep belangrijker dan ooit. Next Potentials wil jonge talenten dan ook helpen om die zaken zelf in handen te nemen door externe groeikansen aan te bieden. Dat willen ze in de eerste plaats doen door hen te inspireren tijdens community-events. Jonge, ambitieuze werknemers zijn vaak op zoek naar ondersteuning. Next Potentials wil dan ook de kloof dichten tussen young potentials en C-level executives, onder andere doen door mentorshiptrajecten op te zetten. Ze geloven dat die wisselwerking waardevol kan zijn voor beide partijen.

“Vroeger werd wel eens gesproken over de CEO in de ivorentoren. Dat is tegenwoordig al veel minder het geval. Toch blijft het een drempel om als leergierige young potential in contact te komen met deze mensen. Bij Next Potentials willen we die laatste barrières wegwerken en CEO’s actief betrekken bij de ontwikkeling van de volgende generatie, over de bedrijfsgrenzen heen.”

Next Potentials biedt ook heel wat voordelen voor bedrijven. “Door als organisatie dergelijke initiatieven te steunen, vergroot je de betrokkenheid van young potentials. Daarnaast geeft het je de kans om jonge professionals in te zetten als ambassadeur. Bovendien kan je op termijn ook rekenen op betere prestaties.”