"Open jullie werkboek op pagina diversiteit"

Communication / News

Een open blik op de wereld is nog niet helemaal de norm in het onderwijs. Samen met een kunstacademie, een publieke hogeschool en een privéhogeschool keerde PUB terug naar de schoolbanken. Dat deden we in het gezelschap van Vincent Albert, docent aan ESA Saint-Luc Liège, Frédéric Moens, pedagogisch directeur aan IHECS en Barbara Claeys, directrice van ECS Bruxelles. Waarom? Om een zicht te krijgen op wat er wordt gedaan in termen van diversiteit en de integratie ervan.

Zijn de inschrijvingen de afgelopen jaren diverser geworden?

Barbara Claeys: Bij ons niet echt, omdat we altijd al studenten met een andere afkomst en cultuur hebben gehad. Vorig jaar telden we 18 verschillende nationaliteiten op onze school.

Frédéric Moens: We meten die diversiteit niet echt, maar we stellen ze wel vast in onze aula’s. Er zitten bijvoorbeeld wel een paar jonge vrouwen met hoofddoek tussen de studenten en docenten. En daar hebben we ook geen enkel probleem mee, met het toelaten van mensen die diversiteit vertegenwoordigen.

Vincent Albert: In mijn klassen heb ik steeds meer buitenlands klinkende voor- en achternamen. Dat valt te verklaren door het feit dat er steeds meer buitenlanders naar België komen, hetzij migranten, hetzij mensen die zich bij hun familie, die al een paar jaar bij ons zijn, voegen.

[...] Het volledige artikel leest u bij de vertaalde artikels van PUB Magazine nr 5

Credits foto: Ihecs door D.Pirnay/www.woush.be