MNM, Thuis en VRT MAX lanceren lofi-stream voor blokkende studenten

4schools / Media / News

De examenperiode is weer aangebroken en dat betekent vooral: veel zenuwen! MNM, Thuis en VRT MAX willen er zijn om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Daarom lanceren ze samen een lofi-stream waarin je samen met Silke (Ivana Noa) kunt studeren in Bar Madam terwijl je op de achtergrond de Thuis-begingeneriek in een relaxerende lofi-versie hoort. Je kan in de stream ook chatten met blokkende medestudenten en MNM-dj’s én er worden prijzen weggegeven.

Het concept is gebaseerd op het populaire ‘Lofi Girl’ op YouTube. Het kanaal staat bekend om de kalmerende ‘lofi beats’ met animaties van een meisje dat aan het studeren of ontspannen is. Lofi-streams worden vaak gebruikt als achtergrondmuziek om mee te sturen of werken. Niet onlogisch, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lofi-muziek net zoals klassieke muziek kan helpen om je beter te concentreren.

De lofi-versie van de Thuis-begingeneriek werd geproducet door de Belgische Thibeau Denamur die onder de artiestennaam Tibeauthetraveler ook al lofi-beats voor niemand minder dan ‘Lofi Girl’ zelf maakte. Niet alleen voor de muziek werd samengewerkt met lokaal talent, ook de animaties van Silke in Bar Madam zijn van eigen bodem en werden door het Belgische Volstok gemaakt. Eerder lanceerde VRT al een lofi-stream met Marcske van FC De Kampioenen. Daarvoor werd eveneens samengewerkt met Thibeau Denamur voor de muziek en met de Belgische Bram Algoed voor de animatie.