Special Olympics Belgium zoekt steun bij Bongo

Marketing / News

bongobox

Omdat ze genomineerd is voor Advertiser Personality of the Year 2017, ontmoetten we onlangs Zehra Sayin, ceo van Special Olympics. Ze liet al weten: Special Olympics zal nog van zich laten horen! Sinds Zehra Sayin de marketing van de vzw in handen nam, is de bekendheid ervan alleen maar toegenomen. de laatste campagne onder leiding van Zehra Sayin voor Special Olympics Belgium won zelfs een gouden tegen op Effie Awards 2017. Haar doel: « impact op lange termijn hebben » ! En daar maakt ze meteen al werk van  met een nieuwe campagne, die sinds gisteren gelanceerd is, samen met Bongo: de “Volunteerbox for Special Olympics”.

Special Olympics Belgium wil 20.000 atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten krijgen tegen 2020. Om die doelstelling te bereiken heeft de organisatie de steun nodig van nog meer vrijwilligers dan de 6.500 waar ze nu al op kunnen rekenen. Daarom werd de “Volunteerbox for Special Olympics” gelanceerd. De geschenkbox zoals we hem kennen maar met deze keer een aanbod aan verschillende vrijwilligersactiviteiten in plaats van een etentje of wellnessweekend.

“We willen op de dag van de vrijwilliger echt bedankt zeggen aan de 6.500 vrijwilligers die onze organisatie steunen want zonder vrijwilligers bestaat Special Olympics niet!,” vertelt Zehra Sayin. “Als vrijwilliger deelnemen aan een activiteit van Special Olympics is niet alleen een uitstekende gelegenheid om een goed doel te steunen, maar ook om deel uit te maken van een grote familie, om momenten vol emotie te beleven en om nieuwe vriendschapsbanden te smeden. Wie dit boekje cadeau krijgt, ontvangt een heel bijzondere ervaring als geschenk.”

In de “Volunteerbox for Special Olympics” zijn tal van nationale en zelfs enkele internationale activiteiten opgenomen waarvoor vrijwilligers zich kunnen inschrijven. Enkele voorbeelden: de jaarlijkse Nationale Spelen in mei en zelfs de Wereld Zomerspelen in maart 2019 in Abu Dhabi. Over heel België vinden verschillende sportevenementen plaats waarvoor Special Olympics vrijwilligers van alle slag zoekt, van het begeleiden van atleten, logistiek- en veiligheidsmedewerkers tot de organisatie van de competities en het onthaal van de families. Het aanbod van de verschillende activiteiten is opgesteld tot en met april 2020, maar registreren om vrijwilliger te worden kan enkel tot eind januari 2018.

De in totaal 20.000 boxen, symbolisch voor de 20.000 atleten die Special Olympics wil bereiken, beschikken elk over een unieke code waarmee je kan registreren voor een bepaalde activiteit op de website. Nadien kan de ingeschreven vrijwilliger een nieuwe box bestellen of afhalen in een Bongowinkel om door te geven aan een persoon naar keuze. Met dit doorgeefsysteem wil Special Olympics Belgium zorgen voor een grootse kettingreactie in België en wil de organisatie de drempel verlagen naar sociale cohesie tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Tal van bekende Belgen zoals Tomas Van Den Spiegel, Sabine Appelmans, Anke De Mondt, Yanina Wickmayer, Tia Hellebaut, Jolien D’Hoore, Kevin De Bruyne en vele anderen steunen deze sensibiliseringscampagne en schakelen op 5 december hun sociaal netwerk in om de volunteerbox mee te promoten.

Tessa Wullaert, Red Flame en recente Special Olympics Belgium-ambassadrice, zet zich ook in voor de campagne: “Ik heb geen seconde getwijfeld toen Special Olympics Belgium me vroeg om me mee in te zetten voor deze nieuwe campagne. De atleten verdienen onze steun en onze toewijding want ook zij willen steeds hun beste beentje kunnen voorzetten tijdens alle sportactiviteiten. Dit kan alleen maar wanneer wij er voor hen zijn. Ik ga alleszins een dagje meehelpen en hoop dat vele anderen mijn voorbeeld volgen!” Ook Leander Dendoncker, die sinds minder dan een maand ambassadeur is voor Special Olympics Belgium betuigt zijn steun: “Het is heel fijn om bij mensen met een verstandelijke beperking te zijn. Ik ben kersverse ambassadeur van Special Olympics Belgium met het hart. Ik zou het zonde vinden indien deze mensen geen gelijke kansen zouden krijgen en ook geen kansen krijgen om aan sport te doen. Daarom vind ik het belangrijk dat initiatieven zoals deze bestaan en dat gewoon iedereen aan sport kan doen.”

1200x1200-1