Sprite viert 50 jaar hiphop met nieuwe campagne

4schools / Crea / News

In maart 2023 lanceerde Coca-Cola samen met Blitzworks de campagne "Masterpieces", maar nu is het aan een ander drankje van The Coca-Cola Company om van zich te laten spreken. Sprite viert immers de 50ste verjaardag van de hiphop, en doet dat door de klassieke track "Rapper's Delight" te gebruiken in een multimediacampagne waarin verschillende sterren meedoen.

Drie generaties hiphopartiesten komen samen voor de remix van een klassieker binnen het genre: vorige maand trapten Nas, Latto, Rakim en Glorilla de "Icon’s Delight!"-campagne af in de Verenigde Staten, een hommage aan de échte hiphop. 

50 jaar geleden ontstond een nieuwe vorm van culturele expressie in de straten van de New Yorkse South Bronx. Jonge avant-gardisten experimenteerden met geluid, dans, kunst en mode en legden daarbij de basis van wat wij nu kennen als hiphop. Sprite was de eerste grote onderneming die in 1986 een nationale televisiereclame lanceerde waarin een hiphopartiest naar voren werd geschoven. De voorbije 40 jaar bleef het merk dicht bij de hiphopcultuur staan: "Vandaag vieren we de 50ste verjaardag van het genre aan de hand van een reeks 'limited edition'-artikelen die je toelaten een stukje hiphopgeschiedenis te bezitten," luidt de boodschap. 

Credits 

Title : Icon's Delight
Agency : In-House
Campaign : Hip-Hop's 50th anniversary
Advertiser : Sprite
Brand : Sprite
Posted : June 2023
Business Sector : Non-Alcoholic
Media Type : Television
Length : 60 seconds
Country : United States