Stad Antwerpen lanceert wedstrijd 'Ik koop Antwerps'

Marketing / News

Om de lokale economie te steunen lanceert de stad Antwerpen de wedstrijd ‘Ik koop Antwerps’. Deelnemers maken kans op het winnen van een budget ter waarde van 300 euro, uitgekeerd in Antwerpen UCoins. Dat is een digitale munt die kan besteed worden bij reeds meer dan 2.000 Antwerpse handelaars. Eerder al keerde de stad Antwerpen een consumptiekrediet ter waarde van 300 euro in Antwerpen UCoins aan haar 16.000 medewerkers uit. Met dit nieuw initiatief wordt 5 miljoen euro extra ter beschikking gesteld. De campagne werd volledig in-house bij Unbox gemaakt.

Het stadsbestuur wil met de lancering van de wedstrijd Ik koop Antwerps de lokale middenstand ondersteunen door rechtstreekse consumptie in de sectoren detailhandel, horeca, sport en cultuur te stimuleren. Daarvoor rekent de stad niet alleen op haar eigen medewerkers die op 1 juni een consumptiekrediet ontvingen, maar ook op het brede publiek. De wedstrijdformule staat open voor zowel Antwerpenaren als niet-Antwerpenaren en wil expliciet ook het toerisme naar de Scheldestad stimuleren. Daarom wordt gevraagd om een deel van de Antwerpen UCoins te gebruiken voor één overnachting in een erkend logies.

Bij een correct antwoord op de wedstrijdvragen ontvangen de winnende deelnemers 300 Antwerpen UCoins om uit te geven bij meer dan 2.000 Antwerpse lokale handelaars.

De deelnemende handelaars zijn in het straatbeeld herkenbaar aan de affiches met als slogan “’t Stad doen heropleven? Kom hier je Antwerpen UCoins uitgeven”. Wie zijn Antwerpen UCoins uitgeeft in 1 van de meer dan 2.000 deelnemende zaken zal voor elke 3 euro zelf maar 1 euro betalen, wat neerkomt op 66% korting! Het krediet is geldig tot en met 31 augustus 2021.

Ook merken zoals onder andere Bolt (groene energie leverancier) en Passion for Work by Travvant dragen hun marketing centje bij door slim alsook origineel promo te voeren met Antwerpen UCoins. De extra koopkracht die hierdoor gecreëerd wordt, wordt terug volledig in de lokale Antwerpse economie geherinvesteerd.

Voor de handelaars is deelname aan Antwerpen UCoins volledig gratis. Ze betalen geen inschrijvingskosten, geen transferkosten, moeten geen commissies afstaan en er is geen extra administratie. Handelaars die nog willen registreren surfen naar de website.