Stellar en Wavemaker kiezen koekoekses-ambassadeurs

Crea / News

LU, het koekjesmerk van Mondelēz International, lanceerde samen met Stellar en Wavemaker een influencercampagne op Instagram voor het hele jaar 2022. De eerste fase heet #ShareTheLUve en richt zich op eenzaamheid. 

Al sinds 1846 is LU een belangrijke speler op de koekjes- en taartmarkt. Het merk onderscheidt zich met producten die tijdloze klassiekers werden, zoals de Petit Ecolier, de Véritable Petit Beurre en de Pim’s. Sinds enkele jaren is het LU’s missie om de “LUve” (love) met Belgen te delen via verschillende initiatieven gelinkt aan koekjes. Het doel: mensen dichter bij elkaar brengen om een liefdevollere samenleving te creëren.  

“Doe een koekoekske” om eenzaamheid tegen te gaan  

Het eerste sleutelmoment van #ShareTheLUve begon in maart en is opgebouwd rond de vaststelling dat 1 Belg op 2 aan eenzaamheid lijdt. De wereldwijde pandemie heeft dit alleen maar erger gemaakt en heeft kwetsbare mensen nog verder geïsoleerd. 

Om dit tegen te gaan lanceerde LU “Doe een koekoekse”: deze woordspeling verwijst naar het geluk dat het delen van een koekje kan brengen. We weten namelijk dat een koekje meenemen ervoor zorgt dat je gemakkelijker een aangenaam momentje deelt als je bij iemand op bezoek gaat. LU wil zo een keten van “koekoekskes” creëren en, door kleine dingen, de eenzaamheid verminderen dankzij de steun van influencer-ambassadeurs. Amphion verzorgde de bijhorende campagne.

Een groep van 10 influencers-ambassadeurs voor LU

Na eerdere losse influencercampagnes lanceert LU nu een grootschalige ambassadeurscampagne in samenwerking met Stellar. Stellar krijgt hierbij ook de hulp van mediabureau Wavemaker. Deze campagne is verdeeld over vier sleutelmomenten, die verspreid werden om de positieve initiatieven en verschillende lanceringen van LU het hele jaar door te ondersteunen.  

10 Belgische influencers, micro en meso (tussen micro en macro), waaronder LucileRochelet (65.16K followers), mamavanvijf (31.41K followers) en bellemaman.be (12.95K  followers), werden als ambassadeurs uitgekozen. Zij werden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun affiniteiten (food, lifestyle en familie) en de waarden die ze op hun netwerken overbrengen: authenticiteit, optimisme en welwillendheid.

De influencer-ambassadeurs worden uitgenodigd om een privémoment met een van hun naasten te delen en iets te vertellen over het gevoel van eenzaamheid om hen gerust te stellen dat dit vaker voorkomt dan men denkt. Het uiteindelijke doel: hun communities oproepen om een bezoekje te brengen aan een alleenstaande en LU-koekjes mee te nemen. Men wordt daarna aangemoedigd om deze momenten te delen op de social media.

Voor elke online publicatie met de hashtag #ShareTheLUve stort het merk € 0,50 aan het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn), een vereniging die zich inzet tegen de eenzaamheid en die elke dag aan de frontlinies staat om het sociale en mentale welzijn te bevorderen.  

Het eerste deel van hun ambassadeursschap werd positief onthaald door het publiek en had een belangrijke impact: alle content samengeteld had een bereik van 406.730. De filmpjes werden 41.430 keer bekeken.