Sven Bally heeft plannen met Boondoggle CX

News / People

Sven Bally, voormalig chief digital offcier bij IPG Mediabrands, treedt per 1 september bij Boondoggle als managing director van Boondoggle CX, de business unit van Boondoggle die klanten begeleidt bij hun digitale en bedrijfstransformatiebehoeften. Sven Bally zal samenwerken met Stijn Cox, die eind 2019 werd aangesteld als managing director van Boondoggle Agency, en met CFO Alessandro Pepi om de convergente propositie van Boondoggle in de markt te versterken en het Boondoggle CX-gedeelte opnieuw te verbinden met groei. Carl De Mey, momenteel managing partner, zal de dienstverlening aan de klant en de bedrijfsvoering begeleiden en rapporteren aan Sven Bally. Voorafgaand aan zijn functie bij IPG Mediabrands was Bally chief customer experience officer en lid van de raad van bestuur van Veritas en bouwde hij de hele waardeketen van digitale diensten op, inclusief het e-commerce aanbod.

"Ik heb 20 jaar ervaring in de retail en breng retailers van fysieke verkoop naar geïntegreerde digitale ervaring rond hun klanten," zegt Bally. "De laatste jaren versnellen de markt en de merken op warpsnelheid de reis van de klant over alle touchpoints. Ik zie steeds meer de samensmelting van marketing- en klantervaringscapaciteiten om te komen tot een Branded Customer Experience die een bron van concurrentiedifferentiatie is voor onze klanten. Branding zonder klantervaring kan niet echt bestaan, omdat het merk tot leven komt door interactie met de klant. Merkpositionering, technologie, innovatie en uitgelijnde mediatactieken gaan tegenwoordig hand in hand om de Branded Customer Experience te stimuleren. De toetreding tot Boondoggle en zijn geweldige team is het juiste moment om de mogelijkheden uit te breiden waar de wereld verandert, en Customer Experience zal klanten en nieuwe bedrijven in de nabije toekomst een boost geven."

Het is de laatste twee jaar rock and roll geweest toen Boondoggle Agency opnieuw werd gelanceerd, zegt Stijn Cox: "Het resultaat is een groei van meer dan 100% over de laatste 18 maanden, met overwinningen zoals Bancontact Payconiq Company, Essent, Yuzzu (Touring Assurances), Oxfam, Opel finance, Roularta (Sport Voetbal Magazine, Trends / Trends Tendances) en het toevoegen van digitale media- en marketingexpertise aan onze diensten. De komst van Sven zal echt helpen om het convergente aanbod met Boondoggle CX verder te versterken om een sterkere Boondoggle te worden, waardoor onze klanten hun merk, zakelijke en technologische behoeften kunnen waarmaken en een nieuwe groeisprong kan worden ingezet. Bovendien maakt hij een geweldige gin, zodat hij netjes past bij onze cultuur."

Christian de La Villehuchet, global chief integration officer van de Havas Groep en CEO van Havas in België: "Boondoggle is een fantastisch bureau met een zeer breed aanbod om merken te bouwen voor de digitale wereld waarin we leven. Het levert zowel creatieve oplossingen als innovatieve en gepersonaliseerde ervaringen om merken relevant te maken voor de consument. Het leveren van ongelooflijke groei in het slechtste semester waarin de wereldeconomie ooit leefde, was een bewijs van hoe relevant ze zijn voor de huidige tijd waarin we ons bevinden. Ik ben erg blij dat Sven zich bij ons heeft aangesloten! Hij heeft de ervaring en de drive, maar ook de passie voor innovatie die Boondoggle CX een boost zal geven. Zijn digitale media- en klantenervaring maakt hem uniek in zijn positie om de nieuwe klantreis te begrijpen en hoe hij betekenisvolle ervaringen kan creëren."

Op de foto, van links naar rechts: Sven Bally, Christian de La Villehuchet en Stijn Cox.