Team rond Maximilien Peeters lanceert The Agency

Communication / News

Ex-hockeyer Maximilien Peeters - zaakvoerder en mede-eigenaar van La Movida, Niets, Elle&M’s Interior Design en mede-oprichter CC Growth, start samen met sportadvocaten Herman Bogaerts (foto boven rechts) en Guy San Bartolomé (foto boven links), ervaren marketeer Alexandre Hauben en oud-tennisser en asset manager Frank Sickman The Agency, een marketing- en carrièreadviesbureau voor topsporters. De Brusselse start-up behartigt alle contractuele en financiële belangen van topsporters en helpt hen bij het uitbouwen van hun persoonlijke merk via reclamecampagnes en sponsordeals. Atleten hoeven zo enkel te focussen op hun sportieve carrière. The Agency heeft in zijn portefeuille al meteen enkele grote namen zoals voetballer Kevin Mirallas en de olympische hockeyers Tom Boon, Gauthier Boccard en Vincent Vanasch dankzij een samenwerkingscontract met Verhulst & Friends, de nieuwe eventpartner van The Agency.

Topsport is anno 2021 veel meer dan enkel een sportieve carrière uitbouwen. Atleten moeten ook bezig zijn met hun eigen merk naast het veld en hun toekomst na de sport. Merken vragen topsporters om hen te vertegenwoordigen of zelfs te promoten, de atleten bouwen of kopen een woning, starten een eigen bedrijf of investeren hun geld op korte en lange termijn. Die combinatie blijkt soms nefast voor de sportieve prestaties en gemaakte financiële keuzes. The Agency, geesteskind van de voormalige Red Lion Maximilien Peeters (foto boven zittend en foto hieronder), wil daar komaf mee maken en samen met de sportieve makelaars van de atleten het beste carrièretraject uitstippelen. Het managementbureau zal aanstormend talent en topsporters op vlak van alle legale, financiële en administratieve rompslomp ontzorgen en hen helpen hun imago uit te bouwen met strategisch marketing- en carrière-advies. "Een atleet moet zich met de essentie, zijn sport, kunnen bezighouden. Zelf heb ik aan de lijve ondervonden hoe moeilijk dat is. Toen is het idee voor The Agency gerijpt: topsporters ontzorgen met een team van advocaten, marketeers en financial planners. Onze experts kunnen zich meebuigen over de kleine lettertjes in het contract dat atleten via hun sportieve makelaar met hun club afsluiten, maar we blijven uit het vaarwater van de sportieve onderhandelingen want onze focus ligt op het extrasportieve. We willen onder meer waken over de uitbouw van het imago van elke atleet, door bijvoorbeeld alle pro’s en contra’s van elk marketingaanbod voor elke individuele topsporter goed af te wegen of we staan hen met ons team bij wanneer ze een woning kopen of bouwen, een bedrijf willen financieren of andere investeringen voor ogen hebben. Zo kunnen onze atleten zich zorgeloos focussen op hun sport en in de weinige tijd daarbuiten ontspannen met hun familie en vrienden," zegt Maximilien Peeters.

Maximilien Peeters

Uitgroeien tot Europese Roc Nation?
Maximilien Peeters, zelf een ervaren ondernemer en marketeer, zal op commercieel en strategisch vlak samen met Alexandre Hauben, met een verleden bij BMW, AkzoNobel en Spadel, de atleten ondersteunen en adviseren. Op juridisch vlak heeft de voormalige Red Lion de ervaren sportadvocaten Herman Bogaerts en Guy San Bartolomé aan boord gehaald. Frank Sickman, die een verleden heeft als tennisser in Amerika en Europa, koos er na een carrière bij vermogensbeheerder CapitalatWork voor om aan de slag te gaan bij het family office Ascot Investments, dat een miljardenportefeuille beheert. Hij staat in voor de investeringsportefeuilles van de atleten van The Agency. "Onze combinatie van expertises zorgt ervoor dat we onze sporters gedegen advies kunnen verlenen dat hen als individu, maar ook hun familie zowel op korte als lange termijn vooruithelpt. Een ideaal scenario is dat een jong talent op zijn 16e bij The Agency tekent en op zijn 66e nog steeds bij ons klant is. Voor elke sporter die bij ons aanklopt, zullen we op maat werken want in de ene sport verdient men nu eenmaal meer dan in een andere sport. Toch willen we aan alle atleten dezelfde mogelijkheden geven qua branding- en investeringsmogelijkheden," aldus nog steeds Maximilien Peeters.

 

Kevin Mirallas, Tom Boon, Gauthier Boccard en Vincent Vanasch
Verscheidene topsporters hebben intussen al getekend bij The Agency, dat zich in de eerste fase toelegt op atleten uit het voetbal, het hockey, het tennis, het golfen en het basketbal. Het gaat onder meer over ex-Rode Duivel Kevin Mirallas, Red Lion Gauthier Boccard en hockey-beloften Maxime Van Oost en Tommy Willems. Twee andere Red Lions, Tom Boon en Vincent Vanasch, behoren ook tot de atletenportefeuille dankzij een samenwerkingscontract met Verhulst & Friends, de nieuwe eventpartner van The Agency.