The Reference engageert zich opnieuw voor Code City

Communication / News

Ook in 2020 draagt The Reference zijn steentje bij aan Code City, het STEM-project van de stad Gent. Voor het tweede jaar op rij is het één van de Gentse bedrijven, actief in technologie en IT, die leerlingen wegwijs maakt in de wondere wereld van het programmeren.

Tijdens Code City leren scholieren uit Gentse lagere en middelbare scholen programmeren. Een uur lang toont een coach, afkomstig uit één van de deelnemende bedrijven, de mogelijkheden die codetaal biedt. Daarna is het aan de leerlingen om zelf creatief hun pas verworven kennis toe te passen. Ieder jaar maakt Code City het leerproces wat aantrekkelijker aan de hand van uniek lesmateriaal. Zo schreven de scholieren in het eerste jaar code aan de hand van de videogame Minecraft, en programmeerden ze vorig jaar Bluebot-robotjes. In 2020 gaan de scholieren met MicroBit mini-computers aan de slag. De bedoeling is om leerlingen op deze manier warm te maken voor een carrière in STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Als Gents technologiebedrijf is The Reference enthousiast deel te kunnen nemen aan dit mooie initiatief. Uit zijn enthousiaste team van 170 programmeurs en developers stelden acht experts zich kandidaat om hun kennis met de Code City-leerlingen te delen. John De Wever, marketing & communication director bij The Reference, vertelt: “Na onze deelname aan Code City vorig jaar waren we er zeker van: we willen er dit jaar weer bij zijn. We vinden het belangrijk om jongeren al vanaf de schoolbanken warm te maken voor het programmeren van software. Veel van onze eigen experts vonden hun passie voor development ook op jonge leeftijd, en het is een eer zelf die passie te kunnen overdragen. Op deze manier kunnen we zelf ook een steentje bijdragen aan een betere toekomst. Het zijn uiteindelijk de mensen achter de technologie die we dagelijks gebruiken, die onze samenleving mee vormgeven.”

Sam De Bock is één van de developers bij The Reference die enthousiast uitkijkt naar de editie van 2020. “Vorig jaar kreeg ik de kans om samen met een collega deel te nemen aan Code City. Ik vond het een super initiatief en was zelfs een beetje jaloers op de leerlingen, omdat ik als kind dit soort lessen niet kreeg op school. Ik stond dan ook te springen om dit jaar weer deel te nemen aan het project,” besluit hij. Surf voor meer informatie over Code City 2020 naar hun officiële website.