Thomas More Mediacampus helpt laatstejaars de arbeidsmarkt op met ‘What’s Next?’

4schools / Communication / News

Op 15 maart 2023 bracht de Mediacampus van Thomas More 250 laatstejaars uit de professionele bacheloropleidingen Communicatie, Media & Entertainment Business en Digital Experience Design Van Thomas More Mechelen samen voor What’s Next? Het doel? Bijna afgestudeerden op weg helpen door stil te staan bij dé vraag: wat ga jij doen na je studies? Werken of nog verder studeren? Professionals van VDAB, Mediarte, ACC Belgium, IO en Senses deelden expertise in een boeiend panelgesprek.

Media- en Communicatiestudenten zijn gegeerde studenten

Waar vroeger vijf kandidaten solliciteerden bij een werkgever, solliciteren nu vijf werkgevers bij een kandidaat. Om studenten te helpen hun eerste stappen in de werkwereld te zetten, zette Thomas More Mediacampus daarom What’s Next? op.

Voor de toekomstige professionals van de huidige professionals

Het event bestond uit een panelgesprek met professionals uit de communicatie-, media-, productie-, digital & designsector. Ze praatten over hoe de sector evolueert om GenZ’ers aan zich te binden, een generatie die volgens Deloitte arbeidsflexibiliteit boven loon verkiest bij de keuze van een werkgever, die duurzaamheid en geestelijke gezondheid belangrijk vindt.

Petra De Roos van ACC Belgium/LDV, Geert Genbrugge van Mediarte, Joeri Timmermans van IO, Bjorn Cuyt van VDAB en Kristien Smeyers van Senses gaven de studenten tips over solliciteren, welke vormen werkflexibiliteit kan aannemen, hoe work-life balance bewaken, welke lonen men kan verwachten, het belang van levenslang leren... 

Een toekomstbestendig diploma en een sterke connectie met het werkveld

Het resultaat? Een boeiend panelgesprek over thema’s en onzekerheden die studenten bezighouden die aan de startlijn van de arbeidsmarkt staan. What’s Next? wil studenten een boost geven om met zelfvertrouwen zich voor te stellen aan toekomstige werkgever. Thomas More streeft naar hoger onderwijs dat een duurzame voorbereiding geeft op de arbeidsmarkt en de wereld van morgen. Daarom motiveren ze afgestudeerden om hun eigen loopbaan in eigen handen te nemen.

Ook verder studeren is een optie

Bachelor studenten die willen verder studeren konden op de campus de verderstudeerbeurs bezoeken, waar alle verkorte trajecten van de Mediacampus werden voorgesteld. Meer info over de opleidingen vind je op www.thomasmore.be.