Tramway21 maakt het zich gemakkelijk met CBC Mobile

Crea / News

CBC Bank en Verzekeringen voert campagne voor zijn applicatie CBC Mobile, volgens de gebruikers één van de beste op de markt. Vandaag gebeuren de bankverrichtingen steeds vaker via de smartphone. Zo kan men zijn geld en beleggingen immers beheren waar en wanneer men dat wil. Deze technologische ontwikkeling heeft onze dagelijkse relatie met de bank veranderd. 

“De voortschrijdende digitalisering van de bank beantwoordt aan de groeiende vraag van de consument naar gebruiksgemak en snelheid. Naast de begeleiding en expertise die we onze klanten op onze verkooppunten aanbieden, is het onze taak hen efficiënte tools aan te bieden die hen het leven vergemakkelijken en hen tijd doet winnen,” zegt Sandra Circhirillo, verantwoordelijke van de afdeling communicatie bij CBC.

Naast het uitvoeren van bankverrichtingen laat de CBC Mobile app toe treintickets te kopen, de parking te betalen, zijn dienstencheques te beheren of bijvoorbeeld een aangetekende mail te versturen. Gebruikers krijgen er ook aanbiedingen die werden onderhandeld met verschillende merken. CBC vroeg aan reclamebureau Tramway21 om een campagne te lanceren die de aandacht vestigt op de voordelen van deze ‘pocketbank’.

Op het programma: twee eerste spots (televisie/web) waarin een jongere samen met ons de wereld verandert. Plaats voor een meer gangbare taal en duidelijker argumenten die de wil onderstrepen van de bank om dichter bij haar cliënteel te staan en om resoluut voor de moderniteit te kiezen.

De eerste spot stelt de app voor in zijn geheel, terwijl de tweede zich focust op een vernieuwende service van de bank, namelijk de mogelijkheid om binnen de vijftien minuten een advies te krijgen omtrent een woonkredietaanvraag. Deze campagne op radio, televisie en web wordt verdergezet met spots rond de verschillende toepassingen van de app.

Credits
Client: CBC Banque & Assurance
Contact: Sandra Circhirillo, Valérie Stoupy, Gwendoline Hendrick Agency: Tramway21
Creation: Marco Calant, François Daubresse, Sophie Norman Strategy: Madeleine Leclercq
Graphical Artwork: Lilas Heinix, Shanti Botman
Project Manager: Astrid Wauthier
Production Company: Superette
Producer: Isabelle Henrichs
Director: Kris Debusscher
Sound: Bleu Nuit
Media: MindShare