UNWRAP laat muziek aan het woord op Industry Days

4schools / Agenda / Media / News

  • 12/10/2023

Op 12 en 13 oktober vindt in Kortrijk voor het derde jaar op rij Unwrap plaats: niet gewoon een conferentie, maar een festival waar games, muziek, film en media samenkomen. De focus ligt er op creativiteit en technologie, maar vooral hoe beiden elkaar kunnen versterken.

We zien hoe artiesten, producers en andere spelers in de muziekindustrie steeds uitgedaagd worden om met die constante veranderingen onder druk van technologische ontwikkelingen aan de slag te gaan. Maar naast de uitdagingen biedt dat vooral opportuniteiten, en dat zijn de verhalen die ze bij Unwrap op het podium zetten. Ze gaan niet enkel sprekers zoeken ver van huis, maar zoomen even in op al het lokale (vaak onderschatte) talent dat fantastische dingen maakt hier in België.

"Voor het eerst in drie jaar tijd hebben we een programma waar naast Game Technologie, ook MusicTech centraal staat. Waar experten uit de hele wereld hun visie komen verkondigen over het samengaan van Games en Muziek," stelt organisator Vincent Vanderbeck.

Unwrap brengt de bredere entertainmentindustrie samen om je te laten inspireren, maar vooral ook om te connecteren. We zien steeds vaker een overlap tussen de verschillende vakgebieden binnen entertainment, waar technologie een overkoepelende factor wordt. Denk maar aan de ongelooflijke groei in aandacht voor muziek in games. Of de mogelijkheden van WEB3-toepassingen in de muzieksector. Waar gaat immersive music naartoe en waar zit het talent dat daaraan kan en wil verder bouwen? Dat zijn allemaal vraagstukken die Unwrap naar voren schuift, en die je aan de bar verder kan bespreken.

Netwerken, talks volgen, games testen, pitches horen: op UNWRAP in Kortrijk gebeurt het allemaal.