Van oud Vlaams eendjeskraam naar internationaal gelauwerde designmobiel

Awards / Design / News

King George en Unilin Panels mochten in Berlijn de prestigieuze Red Dot Award ‘best of the best’ – ofwel de Oscars van de designwereld - in ontvangst nemen. De award werd uitgereikt voor hun innovatieve en hybride manier van verkoop en productvoorstelling in een wagen op wielen, de Trendshooter. Of hoe een oud Vlaams eendjeskraam uit 1980 uit Gent, die decennia lang kinderen verblijdde op dorpen en pleinen, vandaag een internationale designprijs krijgt met een gloednieuw futuristisch concept.

Altijd prijs!

Unilin Panels zocht tijdens de pandemie naar een originele manier om kleinschalige evenementen te laten doorgaan voor Europese klanten. King George bedacht het idee een gepensioneerd kermiskraam uit 1980 om te bouwen naar een mobiele beursstand, de Trendshooter. Waar vroeger de prijzen en het speelgoed opgesteld stonden, worden nu de Unilin panelen gepresenteerd in zes trendclusters, gecureerd door King George. Wanneer een klant of prospect een bal gooit tegen één van deze panelen, licht het geraakte paneel op en wordt bijpassende muziek gespeeld. Een ludieke manier om het merk en haar productenassortiment te ontdekken. Bovendien worden er na het spel klantgegevens opgevraagd alsook een leuke foto genomen van de deelnemer waardoor er datacaptatie plaatsvindt.

Globetrotter op wielen

Wat de Trendshooter zo uniek maakt, is zijn hybride manier van werken. Als productvoorstelling kan het verplaatst worden van en naar zijn bestemming als een ware kermis dat naar een dorp komt. De klant hoeft zo niet meer naar een beurs te komen, de beurs wordt moeiteloos naar de klant gebracht. Bovendien maakt de sfeer en setting rondom de Trenshooter van de stand een evenement op zich.

De internationale jury van Red Dot loofde de originaliteit van het concept, de multi-inzetbaarheid, de vernieuwende manier om klanten te werven en het tot in de puntjes uitgewerkte authentieke design. Ondertussen was de trendshooter al te vinden op Salone Del Mobile in Milaan, doorkruiste hij al heel Frankrijk en België. Ook de UK zal hij in de nabije toekomst veroveren.