Vlaamse overheid en The Oval Office roepen Vlamingen op om te reNUveren

Crea / News

In opdracht van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) creëerde The Oval Office de campagne ReNUveer. De campagne roept de Vlamingen op hun woning NU te renoveren of beter te reNUveren. De eerste golf van de campagne bestaat uit een radiospot dat de komende weken op Joe, Nostalgie en de VRT-zenders zal lopen. Later dit voorjaar volgen een televisie- en een social media campagne.

Extra middelen stimuleren renovatiegolf

De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij om het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen te stimuleren. Wie vanaf dit jaar eigenaar wordt kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan iedereen een EPC-labelpremie tot 5.000 euro aanvragen om een woning met een slechte energieprestatie op te lappen.  

Nog nooit was reNUveren zo interessant

De campagne wil de Vlamingen stimuleren om beroep te doen op de steunmaatregelen van de overheid en hun renovatiebudget NU te verhogen en zodoende voor altijd op hun energiefactuur te besparen.

“Ik wil Vlamingen die gaan overbouwen echt stimuleren om dat energiezuinig te doen,” zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Enkel dit jaar maak ik al 300 miljoen euro vrij om onze renovatiestrategie ook vorm te geven op het terrein. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector, het klimaat en de energiefactuur.”

Alle info is te vinden op https://www.energiesparen.be/reNUveer.

Credits

Client: VEKA
Contact: Geert Flipts
Agency: The Oval Office
Account Team: Line Reynaert, Eva Verhofstadt, Elien Van Baelen
Strategy: Marijke Dubois 
Creation: Gino Keymeulen, Alex Skim
Radio Production: Sound Wizard
Media Buying: Mindshare