VRT en DDB omarmen De Warmste Week

Crea / News

De Warmste Week DDBDDB Brussels lanceerde deze week het verlengstuk van De Warmste Week-campagne die enkele weken geleden op televisie te zien was. Net als de voorgaande jaren luidt het thema nog steeds: Iedereen voor iedereen. De nieuwe creatie omvat een reeks print en outdoor-affiches waarbij drie organisatoren en hulpbehoevenden mekaar omhelzen.
Iedereen zorgt voor iedereen blijft het succesverhaal van de Warmste Week. DDB Brussels ging ook dit jaar aan de slag met deze sterke gedachte en creëerde een reeks van drie emotionele films. Daarvan wordt deze week de laatste twee boodschappen gelanceerd, samen met een portretreeks van de vermaarde fotograaf Kurt Stallaert. De foto’s zijn stuk voor stuk intense knuffels met een pakkende boodschap. DDB bedacht een print-advertentie waarbij een hulpbehoevende en een organisator mekaar omhelzen. Gevolgd door een woordje van dank. Elke foto heeft zijn verhaal. De print en outdoor campagne zal zowel in kranten als op straat te zien zijn.
Diederick en Meindert
Diederick stond aan het begin van zijn carrière als profwielrenner toen het noodlot toesloeg. Tijdens een tocht met zijn moto reed een auto op hem in, waardoor hij tegen een geparkeerde wagen terechtkwam. De auto ontplofte en Diederick raakte ernstig verbrand. Intussen is hij al enkele jaren profrenner bij Quick-Step en kan hij zich volledig concentreren op topsport.
Brandweerman Meindert spant zich al enkele jaren in voor Fire for Life. Dankzij zijn job weet hij als geen ander wat de gevolgen van een brand kunnen zijn. Daarom wil hij zich dit jaar opnieuw inzetten voor De Warmste Week.
De Warmste Week DDBJoeri & Lesley
Joeri verloor in 2015 een arm en een oog nadat hij door een vrachtwagen gegrepen werd op een kruispunt. Na zijn ongeval werd beloofd om het kruispunt veiliger te maken, maar drie jaar later is daar nog steeds niks van in huis gekomen. In 2018 viel er opnieuw een dodelijk slachtoffer op hetzelfde kruispunt. Voor Joeri is de maat vol. Hij blijft ijveren om het kruispunt veiliger te maken.
Lesley organiseert met RimaTrans een truckrun ten voordele van VZW Rondpunt dat zich inzet voor verkeerslachtoffers als Joeri. Er rijden ondertussen al meer dan 1000 vrachtwagens van over heel Vlaanderen mee met de Truckrun.
Schermafbeelding 2018-11-07 om 14.21.38Wim & Rune
Wim kreeg in 2014 een cyste op zijn pols die via een eenvoudige operatie zou verwijderd worden. De cyste bleek daarentegen een kwaadaardige tumor te zijn. In plaats van te genezen dreigde de tumor uit te zaaien, waardoor hij zijn rechterarm moest laten amputeren.
Rune is ergotherapeute in het revalidatiecentrum van het UZ-Gent. Om mensen zoals Wim een stem te geven, maakte ze met 12 patiënten een theaterstuk. Dit deed ze binnen vzw Piekernie, een vzw voor en door patiënten met een verlamming of amputatie. Om dat financieel haalbaar te maken, veilde ze vorig jaar een kunstwerk van Lies Cayers. Ook dit jaar werkt Rune aan een nieuw artistiek project met nieuwe patiënten.

Credits:
Campaign: De Warmste Week
Client: VRT
Client Contacts: Jan Van Biesen, Floris Nieuwdorp, Witse Van Rillaer
Agency: DDB Brussels
Creative Director: Odin Saille, Dieter De Ridder
Creatives: Antoinette Ribas & Gregory Ginterdaele
Copy NL: Tom Jacobs
Account management: Francis Lippens, Annelies Nyns, Margaux Mariens
TV-producer: Brigitte Verduyckt, Erik Van Overloop
DTP: Steven De Vlieger
Productie: Caviar
Director: Tom Willems
Production photo: White Russian.
Photographer: Kurt Stallaert