Waar kijken we deze week naar uit?

Media / News

tmg-hoofdkantoor-04-cropWaar we deze week naar uitkijken? Naar het pingpongspel tussen Talpa Holding en de combinatie Mediahuis/VP Exploitatie over wie TMG mag overnemen. TMG, Mediahuis en VP Exploitatie werden het zondagavond eens over de modaliteiten van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. Talpa verhoogde als reactie nogmaals het bod (6,50 euro per aandeel) en zegt niet te begrijpen waarom TMG exclusief met Mediahuis en VP Exploitatie praat.

Vorige week verhoogden John de Mol en Talpa al hun bod op de aandelen van de Nederlandse mediagroep, maar met bijna 60% van de aandelen in handen van Mediahuis en VP Exploitatie heeft dat bod weinig kans op slagen. Wil Talpa straks samenwerken met de overnemende partij, of willen ze een nog hogere prijs voor hun aandelen uit de brand slepen? Dat is nog altijd onduidelijk, met een nogmaals verhoogd bod. Blufpoker? Intussen schuiven TMG, Mediahuis en VP Exploitatie gezamenlijk de vorming van een toonaangevend Nederlands-Belgisch multimediabedrijf met een duurzame toekomst naar voren, zo blijkt uit een zondagavond verspreid persbericht dat door de drie partijen tezamen werd verstuurd.

Samengevat bereikten de drie partijen een voorwaardelijke overeenstemming inzake een aanbevolen openbaar bod van €6,00 (cum dividend) in contanten per aandeel TMG. De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 72% ten opzichte van de slotkoers op de dag voorafgaand aan de eerste aankondiging van 14 december 2016. En wat lezers, redacties én de Nederlandse overheid zal interesseren, is dat TMG in de nieuwe configuratie zijn eigen identiteit behoudt, waarbij het hoofdkantoor (zie foto) in Amsterdam blijft. TMG zal  de eigen bestaande merken, zoals het iconische merk De Telegraaf, continueren. En de redacties van TMG behouden hun onafhankelijkheid en hun rechten onder de redactiestatuten.