Waar was PUB in 2013?

Media / News

PUB is 45 en duikt in de kelders van de media- en reclamesector. Vandaag: het jaar 2013.

Johan Vandepoel, voorheen chairman BBDO Belgium en managing director VVL/BBDO, start als CEO van de ACC Belgium (Association of Communication Companies, de opvolger van B3A).

André Duval start Duval Union, met Klaus Lommatzsch en Marc Bresseel als partners in crime, Peter Ampe (ex-Duval Guillaume Brussels en ex-Happiness) vindt een nieuwe thuis bij DDB Brussels.

Els Thielemans komt aan het hoofd te staan van Maxus België, Hans De Rore aan dat van Trustmedia.

PUB haalt opnieuw de bekende copycat killer Joe La Pompe aan boord - he's here to stay!

Peter Claes (VRT) krijgt de President's Award tijdens de 30ste awardshow van de CCB Awards in Knokke. Diezelfde avond gaan Duval Guillaume Modem en TNT naar huis met de Grand Prix Film én Grand Prix Cyber voor 'Push to Add Drama'. Ja, we kunnen er niet genoeg van krijgen...

Thomas More Hogeschool in Mechelen lanceert de Belgian Advertising School.

De marktonderzoeksbureaus Rogil en Keystone gaan samen onder de naam Haystack.

Marc Frederix van de Nationale Loterij wordt Advertiser Personality of the Year, een onderscheiding uitgereikt door UBA Belgium en PUB.


Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat. Want één ding is zeker: zonder PUB – dat begon als Pub – zou dit vak er helemaal anders hebben uitgezien. Eigen lof stinkt (een beetje), maar het is wat het is: dit magazine stond (mee) aan de basis van de Creative Belgium Awards, de Effie Awards, de Advertiser Personality of the Year, de Topspots en Orbit, om maar enkele dingen te noemen. Empathie (voor het vak en de mensen die dit vak bevolken), zin voor initiatief en een onverdroten enthousiasme hebben PUB – wat ondertussen staat voor People Unified Around Brands – gemaakt tot wat het is: uw gezel in goede en kwade dagen.

Meer lezen over de geschiedenis van de Belgische reclamesector? Klik hier!