Wat George Clooney en Bob Hermans ons te vertellen hebben...

Marketing / News

1 oktober is International Coffee Day. In de nieuwe campagne The Empty Cup (McCann Wordgroup, Paris), met George Clooney in de hoofdrol, zet Nespresso de schijnwerpers op de dreiging van de klimaatverandering voor de koffieboeren en de langetermijnverbintenis van het merk om de beste koffie ter wereld te beschermen. U kon er hier al meer over lezen. PUB sprak over de campagne met Bob Hermans, marketing director Nespresso Belux.

Nespresso zelf moeten we hier niet meer voorstellen: het merk was heel snel na de lancering actief in ons land en het is nog steeds een flinke referentie op de Belgische koffiemarkt. “De awaraness scoort in België nog steeds erg hoog,” stelt Bob Hermans tevreden vast. De aanleiding voor de nieuwe campagne wijkt echter af van de ‘gewone’ campagnes van Nespresso, zoals later dit jaar nog zal blijken - de eindejaarsperiode is altijd een cruciale periode, met ook dit jaar weer verassende limited editions. In de campagne van vandaag toont George Clooney een leeg kopje en dat staat voor de uitdagingen waarmee de hele supply chain van koffie te maken heeft. De klimaatveranderingen bedreigen tot 60% van de bestaande koffievariëteiten en bedreigt daarmee ook het overleven van de 140.000 koffieboeren met wie Nespresso werkt. Bob Hermans: “Deze campagne is tijdelijk, maar het gevecht is blijvend.”

Bob Hermans

De empty cup-campagne is al de zestiende Nespresso-campagne met George Clooney, maar de filmster doet méér dan even poseren in ruil voor o.m. een mooie koffievoorraad. “George Clooney is een echte ambassadeur en hij is lid van de Sustainability Board van Nespresso,” zegt Bob Hermans. George Clooney volgt concrete durrzaamheidsmaatregelen dus op de voet: voor de komende generaties én voor de boeren.

Waar de campagne zelf te zien is? “We kozen voor deze campagne bewust voor digital en sociale media,” zegt Bob Hermans. “Er is de foto met George Clooney en ook een filmpje, waarin het kopje weer gevuld geraakt. We maken ook gebruik van PR en influencers. Zo maakten we afspraken met Radio Contact, waarbij de presentatoren van de ochtendshow – notoire koffiedrinkers – even géén koffie drinken en daarover in interactie gaan met de luisteraars. Wan zoiets betekent wel wat: voor veel mensen is een ochtendkoffie een dagelijks ritueel.”

Het gaat om een tijdelijke campagne, maar dat wil niet zeggen dat die voor Nespresso vrijblijvend is. “Ook dit soort campagnes wordt achteraf getest op zijn impact,” zegt Bob Hermans. Is de boodchap overgekomen? Hebben we de mensen getriggerd? Hoeveel mensen hebben doorgeklikt naar de website met meer informatie over deze campagne en over het probleem dat we aankaarten?”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nespresso (@nespresso)