Fast Forward Events en Luckytree organiseren festival Asfalt

4schools / Communication / News

Fast Forward Events en Luckytree Creative Event Agency bundelen hun krachten om een street sports & urban culture festival te organiseren. Het moet en festival worden op maat van jong en oud; van de wereldbeker skateboarden, een showcase van negenvoudig wereldkampioen trial bike Kenny Belaey tot de beatbox battle of the year. Het is nog maar een kleine greep uit het uitgebreide en diverse programma van  Asfalt dat van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september neerstrijkt in Gent.

Op vier verschillende locaties doorheen Stad Gent geven drie dagen lang lokale, nationale en internationale topatleten het beste van zichzelf tijdens wedstrijden, showcases, demonstraties en workshops. Ook aan de liefhebbers van ‘all things urban’ heeft Asfalt gedacht. Denk aan een urban market met allerhande exposities, talks, live radio, workshops, maar ook graffiti, tattoo, yoga, slam poetry, spoken word en nog veel meer. 

“Iedereen is welkom op dit gratis stadsfestival,” zegt Mathias Kerckhof, event expert Fast Forward Events. “Het belooft een ongezien spektakel te worden. Bezoekers en deelnemers zullen we in contact brengen met diverse urban sports en ze zullen in hun eigen stad meteen ook wereldtoppers aan het werk zien die ze anders enkel online kunnen volgen.”

“Door de laag­drem­pe­lig­heid en de onderlinge samenwerking tussen zowel de street sports als de urban culture kijk ik ernaar uit om ons lokaal talent samen te laten komen en aan het werk te zien,” vult Veerle Hamerlinck creative director bij Luckytree aan.

“Asfalt staat voor de kracht van de straat, het speelveld voor de meeste straatsporten en vormen van straatcultuur. Asfalt staat voor de kracht van de gemeenschap, die de mentaliteit van de straatcultuur vertegenwoordigt: rauw, authentiek, expressief en creatief. Maar Asfalt staat ook voor openheid en verbinding, een ontmoetingsplek die deelnemers en bezoekers inspireert en uitnodigt om het beste van de straatscène en van zichzelf te ontdekken,” reageert Geert Bruynseels van initiatiefnemer EventFlanders