ING wil andere bankkantoren

ING

Design / News / Retail

ING
Vorige week werd aangekondigd dat ING België bijna de helft van haar kantoren sluit en dat meer dan 3000 banen verdwijnen. Geen vrolijk nieuws. Een positiever aspect van ING's plannen voor de toekomst zijn de nieuwe bankkantoren. Het Belgische ontwerpbureau Creneau International ontwierp voor ING namelijk het 'bankkantoor van de toekomst'.

ING 4

Creneau International  en ING Bank maken op die manier komaf met kantoorclichés (zie alle foto's bij dit artikel). Een bankkantoor wordt doorgaans niet ervaren als de gezelligste plek op aarde: een grijze balie, slappe koffie en schreeuwerige logo’s. Zonde! Daarom brengt Creneau International hier samen met ING verandering in. Een bankkantoor of hippe  koffiezaak? Je ziet amper het verschil. De grenzen tussen ‘kantoor’ en 'publieke ruimte’ vervagen.  Hoe ver konden ze afwijken van een traditioneel, achterhaald bankkantoor en toch het gevoel behouden dat je in een bank bent? Het is en blijft een delicate oefening. ING is overigens niet de enige bank die hierover nadenkt, zie ons bericht eerder dit jaar over het 'phygitale' bankkantoor van BNP Paribas Fortis in Gent, waar Trendwolves adviserende partij was.
ING 6
De werking van de testcase van ING in Amstelveen (Nederland) wordt nog voortdurend geëvalueerd. maar het is de basis voor een verdere uitrol in 2017 naar andere ING bankkantoren in Nederland. België kan wellicht volgen.
ING 3