Medialaan maakt vuist in najaar

jonasenvangeel_s1_njp_003

Media / News

jonasenvangeel_s1_njp_003
Vier en Vijf haalden het voorbije jaar niet de kijkcijfers die men had verwacht (of gewild) na de overname door De Vijver Media. Wie dacht dat Medialaan het na het afslaan van die 'aanval' rustiger aan zou doen, is eraan voor de moeite. Niet alleen blijft VRT een sterke openbare omroep, Vier en Vijf maken zich - nu met de steun van Telenet - wellicht op voor een nieuwe aanval, inhoudelijk én met innovaties voor de adverteerders, zoals de pauzeknopreclame. En ook de wereld verandert. Het is intussen genoegzaam bekend dat vooral jongeren er een ander kijkgedrag op nahouden en Medialaan houdt daar absoluut rekening mee, zegt topman Peter Bossaert. "De twee grote merken, VTM en Qmusic, hebben flinke stappen gezet en Medialaan is hard aan het werken op innovatief én op creatief vlak," zegt hij.
Op innovatief vlak is er Stievie Free en de nieuwe VTMKZOOM-app, waarover we eerder vandaag berichtten, en vorig jaar was er al de vernieuwde site vtm.be. En op creatief vlak? Medialaan pakt voor VTM, 2BE en Vitaya uit met liefst 12 nieuwe programma's, terwijl veel sterkhouders gewoon in het zendschema blijven staan. 2BE heeft twee lokale producties ('Lookalikes' en het derde seizoen van 'Foute Vrienden') en enkele topseries ('Agent Carter', 'Top Gear' en nieuwe seizoenen van 'Bones', 'Game of Thrones' enzovoort), naast comedy en wedstrijden van de Champions League. Vitaya zou weleens kunnen scoren met 'Out of the Boxy' (met de kokende broers Boxy) en de serie 'State of Affairs' (met Katherine Heigl).
lookalikes_klein_0
En VTM? Twee nieuwe programma's van Luk Alloo (onder meer eentje samen met Paul Jambers), 'Project K' (over de jongensdromen van Koen Wauters) en 'Jonas & Van Geel' (op woensdag in primetime en op vrijdag als latenightprogramma) kunnen brokken maken. Net als 'De Bunker' (een Vlaamse fictieserie over de Staatsveiligheid), 'Het lichaam van Coppens', 'Helden van hier: Door het vuur' en 'Het geheim van 5-jarigen'. Er is een nieuwe sitcom, 'Altijd prijs', een programma "dat nooit had mogen uitgezonden worden", het knotsgekke 'Total loss in het bos' (ter voorbereiding van de Rodeneuzendag op 5 december) en... (tromgeroffel) 'K3 zoekt K3'.
projectk_s1_njp_001