Minale Design Strategy doopt WTC-torens om tot ZIN in No(o)rd

Crea / News

Vastgoedbelegger en -operator Befimmo is volop bezig met de herontwikkeling van de site van het huidige WTC 1 en 2, gelegen in de Brusselse noordwijk. ZIN in No(o)rd wordt een multifunctioneel project van ongeveer 110.000 m² bovengronds, waaronder 75.000 m² kantoren (een coworkingruimte inbegrepen), 14.000 m² woongelegenheid, 16.000 m² hotel, en verder sportruimtes, vrijetijdsruimtes, horeca en handelszaken.

Befimmo vroeg in 2018 de vergunning aan voor ZIN. De eerste fase van de werken, de afbraak, startte in het eerste kwartaal van 2019. De tweede fase, na het bekomen van de nodige vergunningen, in 2020. ZIN zal volledig geïntegreerd worden in het bestaand stedelijk ecosysteem en open zijn naar de stad. Het gaat om een zeer innovatief project, zowel wat zijn architectuur als wat het ontwerp en de milieuvriendelijkheid betreft. Het is onder meer energieneutraal en sterk gericht op circulariteit.

Minale Design Strategy stond in voor het ontwerp van de naam en de visuele identiteit. Daarmee hoopt het bureau van het project een emblematische plek te maken en een speler in de verandering van de buurt. Volgens Minale Design Strategy was het vooral deze basis die de Vlaamse overheid overtuigde om er binnenkort zijn kantoren te vestigen.