Mira De Maeyer eerste vrouwelijke voorzitter UBA

News / People

Op 1 april gaf Philippe Wallez, managing director ING,  de fakkel van het UBA-voorzitterschap door aan Mira De Maeyer, VP Marketing Perrigo Branded Consumer Selfcare Europe.

Philippe Wallez was zes jaar lang voorzitter van UBA en onder zijn voorzitterschap is UBA verder uitgegroeid tot een succesvolle vereniging met aanzienlijk maatschappelijk belang. De recente uitbreiding van het aanbod naar expertiseleden werpt ook al zijn vruchten af. UBA telt vandaag 353 leden. Mira De Maeyer is geen onbekende bij UBA en zetelde al in het Executive Committee sinds 2014. Na haar diploma Handelswetenschappen volgde ze een aanvullende licentie marketing. Ze werkte in haar marketingcarrière bij grote FMCG-bedrijvenzoals Mondelez, Kraft, Continental Foods en Danone. Mira De Maeyer kan bogen op meer dan twintig jaar marketing ervaring, waarvan tien jaar in directiefuncties, steeds gedreven door het bouwen van merken te linken aan bedrijfsresultaten. De voorbije jaren was ze actief binnen Effie België, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter van de jury, een engagement dat ze met veel passie voor merken en doeltreffende communicatie heeft vervuld. Als general manager van Perrigo Belux transformeerde ze het bedrijf tot een rendabel groeiende business unit met een focus op merken waarin de consument centraal staat. Ze heeft een passie voor het uitbouwen van merken én het ontwikkelen van mensen. Ze houdt van uitdagingen, vandaar haar motto: ‘No surrender!’ 

Luc Suykens, tot gisteren 31 maart Harley Procter Brand Vice-President Procter & Gamble France - Belgium - Netherlands en Vice-Voorzitter van UBA, neemt zoals PUB eerder meldde vanaf1 april 2021 het CEO-schap van UBA op zich. Samen met Mia Venken, COO van UBA, en Mira De Maeyer zal Luc Suykens de vereniging in goede banen leiden. Luc Suykens : « Ik kijk ernaar uit om samen met het UBA-team de grote uitdagingen bij het bouwen van merken aan te gaan. Merken kunnen via innovatie en communicatie een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame en inclusieve samenleving.